NCAA Tournament – Players 2 Watch, Deel VII

Door

harrell

Het is eindelijk zover: March Madness is here. En dat betekent naast geweldige wedstrijden, ook een kennismaking met de beste spelers die het college basketball heeft te bieden. In deze zevende editie kijken we naar de belangrijkste wingspeler bij Duke en de sterspeler die Louisville naar de Final Four moet leiden.

#12 Justise Winslow, wing (eerstejaars) voor de #1 Duke Blue Devils

Gisteren hadden we het over het complete package dat Stanley Johnson is: sterk in defense, degelijke in offense. Wel…bij Duke hebben ze ook zo’n wing rondlopen. Alleen valt die minder op door de aanwezigheid van Jahlil Okafor en Tyus Jones. Zijn naam: Justise Winslow.

Winslow is iets meer verfijnd als Johnson. Zo raakt hij zijn driepunters wat efficiënter en vindt hij offensief net wat beter zijn weg. Defensief staan beide heren echter op hetzelfde niveau. Winslow verdedigt graag en weet ook perfect hoe zich daarin te onderscheiden. En dan is er nog zijn inzet. Winslow pakte dit NCAA Tournament achtereenvolgens elf, twaalf en tien rebounds. Alles op een hoopje: Winslow is misschien wel de drijvende ziel bij Duke.

#24 Montrezl Harrell, forward (derdejaars) voor de #4 Louisville Cardinals

Beast mode!!! Meer dan die twee woorden, heb je niet nodig om Montrezl Harrell te beschrijven. Het was een wild seizoen voor de forward van de Cardinals, maar Harrell staat er altijd als coach Rick Pitino hem het meest nodig heeft.

Wat Harrell een sterspeler maakt, is allereerst zijn enorm sterke lichaam. Harrell is een echte bull, anders kan je het niet verwoorden. Daaruit volgt ook een winnaarsmentaliteit, waardoor hij op zijn best is in big games. Tijdens deze editie van March Madness is hij enkel maar gegroeid: van acht naar veertien en tegen NC State 24 punten. En Harrell is zijn vrije worpen aan het maken. Van focus gesproken, en een gefocuste Montrezl Harrell is héél moeilijk af te remmen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen