NCAA Tournament Voorspellingen – Elite Eight, Deel II

Door

Gonzaga v Oklahoma State

Tijdens het gehele NCAA Tournament zullen vier redacteuren vooruitblikken op elke wedstrijd die er gespeeld gaat worden, en daarnaast wordt er ook een voorspelling gegeven van elke wedstrijd in The Big Dance. Bij elke voorspelling wordt een infographic weergegeven waarin elke relevante statistiek wordt aangeduid, evenals de zogeheten KenPom Ranking, een ranglijst die ploegen op basis van geavanceerde statistieken probeert te rangschikken.

Dit is de tussenstand na de Elite Eight van zaterdag:

Pred

Zondag 29-03, 7:20 – #4 Louisville Cardinals – #7 Michigan State Spartans

Vincent van Genechten: Ik herhaal wat ik zei tijdens mijn vorige voorspelling over een game van de Cardinals. Ik heb geleerd niet in te zetten tegen een sterk defensief team met een sterspeler. Dus dat ga ik ook nu niet doen, hoe ‘cinderella’ de Spartans ook willen zijn. Winnaar: Louisville.

Michael Feith: Rick Pitino tegen Tom Izzo, dat worden leuke en lange minuten aan het einde van de wedstrijd. Deze twee teams zijn op alle vlakken aan elkaar gewaagd en dus komt het neer op recente vorm. Winnaar: Michigan State.

Justin Kevenaar: Mijn keuze om De Spartans tot de Final Four te laten komen ziet er steeds beter uit. Dat dekselse Louisville heeft toch maar even de laatste acht gehaald na een zenuwslopende pot tegen UC Irvine in de tweede ronde. Hier eindigt het echter…hoop ik. Winnaar: Michigan State.

Frank Wielaard: Hier is voor mij maar één keuze mogelijk. En ik kan nog uitleggen dat het logisch is ook. Louisville is het sterkst in de paint als ze aanvallen. Michigan State verdedigt de paint juist uitstekend. En de Cardinals hebben verder te weinig wapens. Go Green! Winnaar: Michigan State.

Duke-GU-MSU-LV

Zondag 29-03, 10:05 – #1 Duke Blue Devils vs. #2 Gonzaga Bulldogs

Vincent van Genechten: Een ding is zeker: Duke en Gonzaga gaan er een aanvallende show van maken. Wie er gaat winnen, zal afhangen van Jahlil Okafor, Kyle Wiltjer en shooting. Als de Bulldogs de transition van Duke kans stoppen, winnen ze. En anders… Winnaar: Gonzaga.

Michael Feith: Ervaring telt in de NCAA Tournament en Duke heeft die ervaring in Coach K. Gonzaga heeft nog nooit de Final Four gehaald en helaas voor hun blijft dat na vanavond ook zo. Winnaar: Duke.

Justin Kevenaar: Het moment voor Gonzaga om zichzelf te bewijzen, en ik denk dat ze het nog gaan doen ook. De ervaring van Pangos moet doorslaggevend worden, waardoor de Zags eindelijk eens een statement maken. Winnaar: Gonzaga.

Frank Wielaard: Gonzaga steekt goed in elkaar. Hun aanval is heel moeilijk te bestrijden. Als de Zags gewoon doen wat ze normaal doen, moet Duke heel goed spelen, en vooral schieten, om te winnen. Uiteindelijk geeft de diepte van de bank nu toch de doorslag, in het nadeel van Duke. Winnaar: Gonzaga.

Foto: Getty Images 

2 Reacties
  1. sem 8 jaar ago

    let’s go blue devils!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen