NCAA Players 2 Watch: Wilbekin vs. Anderson

Door

BannerMM

Het is maart en alle fans van college basketball weten wat dat betekent: March Madness! Vandaag staat het eerste gedeelte van de Sweet Sixteen op het programma. De winnaars stoten door naar de Elite Eight. Elke dag geven Vincent Van Genechten, Anouar Amrani, Frank Wielaard, Justin Kevenaar en Mark Meijering hun blik op de Players 2 Watch.

Stanford heeft in Chasson Randle een hele interessante speler. Hij schakelde Andrew Wiggins uit en scoorde zelf 13 punten. Randle kan echter veel beter spelen. Hij scoort gemiddeld 18 punten per wedstrijd en is verdedigend ook steeds beter geworden. Voor de vorige wedstrijd tegen Kansas wisten Wiggins en Kansas-coach Bill Self niet wie Chasson Randle was. Die misplaatste arrogantie zorgde voor extra motivatie bij Randle die zijn taak deed en heel wat mensen heeft verrast dit toernooi.

Als je het over de beste point guards in college basketball hebt, dan wordt de naam van Scottie Wilbekin vaak vergeten. Deze jongen van de Florida Gators is heel erg goed. In zijn vorige wedstrijd was hij verantwoordelijk voor 21 punten. Hij is een scorende point guard die niet zo snel 5+ assists zal hebben. Wilbekin wil met opgeheven hoofd afscheid nemen van de Gators en daarvoor moet hij nog wel UCLA uitschakelen

Bij UCLA heb je namelijk ook een hele goede gast, namelijk Kyle Anderson. De tweedejaars speler speelt een heel sterk toernooi met gemiddeld 11 punten, 5 assists en 7 rebounds. Aanvallend en verdedigend is Anderson heel slim en efficient. Dat komt vooral ook door zijn goede supporting cast. De matchup tussen Wilbekin en Anderson zal in ieder geval een hele interessante worden.

gators

Cory Jefferson is de absolute uitblinker van de Baylor Bears. Met gemiddeled 13 punten en 8 rebounds per wedstrijd is hij een plaag onder de basket. Hij past uitstekend in de zone-defense van de Bears. In de vorige wedstrijd tegen Creighton was hij samen met Isaiah Austin heel erg goed bezig. Het bijzondere is dat Jefferson al in zijn 5e jaar bij Baylor zit. Vorig jaar maakte hij zijn doorbraak, maar wilde hij nog een keer meedoen om de NCAA titel. Mochten de Bears die titel pakken, dan is dat te danken aan Jefferson.

Nebraska v Baylor

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen