Arizona overleeft in slotfase en verslaat UCLA

Door

Arizona v UCLA

Arizona [1] heeft ook haar derde wedstrijd in de Pac-12 gewonnen. In Los Angeles namen ze het op tegen het sterke UCLA dat vorig jaar tot driemaal toe de Wildcats wist te verslaan. Ook nu maakte de Bruins aanspraak op de overwinning maar ondanks een late comeback was het Arizona dat nipt won. De Wildcats wonnen met 79-75 en behouden zodoende hun ongeslagen status en de koppositie in de AP Rankings.

De Wildcats begonnen sterk en gingen vanaf het begin aan de leiding. Ook freshman Aaron Gordon liet zich wederom in positief opzicht zien en was het eindstation bij deze prachtige alley-oop pass van T.J. McConnell:


Er leek geen vuiltje aan de lucht toen Arizona met zes minuten te gaan een riante voorsprong van dertien punten had. Maar slordig spel (zeventien turnovers, meeste dit seizoen) gaf UCLA en haar sterke offense een kans om terug te komen. En zo geschiedde het: een 15-1 run gaf UCLA een nipte voorsprong met iets minder dan twee minuten te gaan.

Toen het er echter op aan kwam wist Arizona alsnog de voorsprong terug te pakken dankzij een score van topscorer Nick Johnson (22 punten) en vervolgens schoten de Wildcats acht-uit-tien vanaf de vrije worp lijn om zo met succes hun voorsprong te verdedigen.

Arizona (16-0, 3-0 Pac-12) blijft voorlopig in Los Angeles en neemt het zondagavond op tegen het beduidend zwakkere USC (9-6, 0-2 Pac-12) dat van zowel UCLA als Arizona State met dubbele cijfers verloor. UCLA (12-3, 1-1 Pac-12) en haar sterke offense neemt het diezelfde zondagavond thuis op tegen Arizona State (13-3, 2-1 Pac-12)

UCLA verloor nipt onder het toeziend oog van Phil Jackson en acteur John Litgow
UCLA verloor nipt onder het toeziend oog van Phil Jackson en acteur John Litgow

Louisville verliest, upsets in Oregon

De American Athletic Conference had gisteren een matchup tussen twee gerankte teams. Het thuis nog ongeslagen Louisville [12] nam het op tegen de Memphis Tigers [24] van coach Josh Pastner en verloor haar ongeslagen status in het KFC Yum! Center.

De offense van Memphis was met een schotpercentage van .509 een stuk efficiënter dan Louisville met .391 en dit maakte het verschil. De Tigers wonnen uiteindelijk maar vrij nipt met 73-67 maar maakten met hun aanvallende efficiëntie wel veel indruk. Vanwege dit resultaat staan Memphis (11-3, 2-1 AAC) en Louisville (13-3, 2-1 AAC) nu gedeeld tweede in de AAC. Het nog ongeslagen Cincinnati (14-2, 3-0 AAC) staat bovenaan in de AAC met een 3-0 record.

Verder waren er in Oregon twee upsets. Allereerst waren er de Oregon Ducks [17] van Dana Altman die mede door toedoen van California freshman guard Jordan Matthews (32 punten) met 96-83 verloren van de California Golden Bears. Het betekent voor de Ducks (13-2, 1-2 Pac-12) het tweede conference verlies op rij terwijl de Golden Bears (11-4, 2-0 Pac-12) een sterke start kennen in conference play.

De andere upset vond plaats bij de beduidend kleinere universiteit van Portland. De Portland Pilots rekende daar af met West Coast powerhouse Gonzaga [22]. Gonzaga had de laatste twintig ontmoetingen tegen Portland gewonnen maar gisteren kwam er in Earle A. Chiles Center van Portland een einde aan deze reeks en verloren de Zags met 82-73. De Bulldogs blijven echter wel aan kop in de West Coast conference al moet deze koppositie nu wel gedeeld worden met San Francisco dat ook een 4-1 record heeft.

Teleurstelling bij Louisville dat tegen Memphis haar eerste thuisnederlaag leed
Teleurstelling bij Louisville dat tegen Memphis haar eerste thuisnederlaag leed

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen