NCAA Players 2 Watch: First Four (2)

Door

BannerMM

Het is maart en alle fans van college basketball weten wat dat betekent: March Madness! Vandaag en morgen staat de First Four op het programma. De winnaars van deze vier eerste duels plaatsen zich bij het huidige deelnemersveld van 60 om tot een totaal van 64 teams te komen. Donderdag start de Big Dance dan echt met de Second Round. Elke dag geven Vincent Van Genechten, Anouar Amrani, Frank Wielaard, Justin Kevenaar en Mark Meijering hun blik op de Players 2 Watch. (Bekijk hier onze previews van alle regio’s)

SEC Basketball Tournament - Quarterfinals-Tennessee-AlabamaIn de geweldig interessante wedstrijd tussen #11 Tennessee Volunteers en #11 Iowa Hawkeyes staat een rechtstreeks duel op het menu tussen twee seniors die graag (én goed) punten op het bord zetten.

Jordan McRae (Tennessee, SG). In het NCAA Tournament kan niks zo waardevol zijn als een senior scorer. En dus hopen de Volunteers uit Tennessee dat zij met hulp van hun leider Jordan McRae voor een leuke verrassing kunnen zorgen tijdens het toernooi. Met dank aan de veel scorende McRae won Tennessee de laatste paar wedstrijden van het seizoen, alvorens het tegen Florida (waar ze lange tijd voor stonden) mis ging in de finale van het SEC-toernooi. Tegen Iowa zal McRae als senior het voortouw moeten nemen en ervoor moeten zorgen dat dit goede gevoel wordt voortgezet.

Roy Devyn Marble (Iowa, SG). Net als bij Tennessee beschikt ook Iowa over een senior guard die het team zal moeten leiden. In vijftien van de negentien wedstrijden in de loodzware Big Ten Conference kwam Marble tot minimaal 15 punten. Ook tijdens de recente reeks, waarin Iowa veel wedstrijden verloor, liet Marble zich telkens van zijn beste kant zien. Aan hem nu de taak om zijn ploeg op sleeptouw te nemen.

Ook in de strijd tussen #16 Cal Poly Mustangs en #16 Texas Southern Tigers staan twee spelers tegenover elkaar die toch wel tot de verbeelding spreken, zij het dat deze geen rechtstreeks duel uitvechten.

Aaric Murray (Texas Southern, C)

Aaric Murray is een klassiek geval van een speler die getalenteerd is maar die zich door problemen in het verleden nu terug vindt bij het kleine Texas Southern. Murray begon zijn carrière bij La Salle maar vanwege problemen vertrok hij na twee seizoenen naar West Virginia waar hij vervolgens nooit kon aarden. Zodoende kwam de big man uit Philadelphia terecht in de SWAC conference waar hij dit seizoen domineerde: 21.2 pts, 7.7 rebs en 2.7 blocks per game. En daarnaast schiet Murray er ook nog geregeld een driepunter in.

Ridge Shipley (Cal Poly, PG)

De jongste van het stel is Ridge Shipley, een freshman guard die momenteel nog vanaf de bank komt bij Cal Poly. Maar afgelopen weekend was de 19-jarige Texaan de held van de universiteit dankzij deze driepunter. Shipley zelf verklaarde daarna nog op Twitter dat hij nog altijd nachtmerries had van zijn laatste jaar in High School waar hij juist een gamewinner mistte. Nu zat het echter helemaal goed en beleeft Shipley de tijd van zijn leven.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen