NCAA Players 2 Watch: Jabari & Wiggins

Door

BannerMM

Het is maart en alle fans van college basketball weten wat dat betekent: March Madness! Vandaag staat het tweede gedeelte van de Second Round op het programma. De winnaars stoten door naar de Third Round. Die vindt plaats op 22 en 23 maart. Elke dag geven Vincent Van Genechten, Anouar Amrani, Frank Wielaard, Justin Kevenaar en Mark Meijering hun blik op de Players 2 Watch. (Bekijk hier onze previews van alle regio’s)

UCLA v Arizona

De beste scorer in college basketball dit seizoen is Doug McDermott. Met gemiddeld 26 punten per wedstrijd heeft hij Creighton naar de nummer 3 seed gebracht in de Big Dance. Het is bijna onmogelijk om hem te stoppen. Hij is een betere versie van Jimmer Freddette, die ook uit alle hoeken en standen kon scoren. McDermott is echter ook onder de basket heel sterk. Als NBA -an moet je deze speler een keer zien voordat hij bij de grote jongens komt spelen.

Kyle Anderson blijft maar groeien. In zijn eerste seizoen bij UCLA was hij een meeloper, nu meer de drager van het team. Met bijna negen rebounds, meer dan dertien punten en zeven assists per wedstrijd, is hij heel belangrijk voor de Bruins. Ze zullen hem nodig hebben. Hij bepaalt het tempo bij UCLA en als hij zijn flow heeft gevonden dan kan hij gekke dingen doen. Een interessante speler om in de gaten te houden.

Twee spelers die strijden om de nummer een plek in de NBA Draft komen ook vandaag in actie. Eerst komt Jabari Parker op het veld namens Duke. Parker leidt zijn team in punten, rebounds en blocks. Hij won dit jaar al de ‘Freshman of the Year’ award. Hij heeft alle eigenschappen in zich om het heel goed te doen in de NBA, maar veel zal ook afhangen van wat hij in het NCAA toernooi gaat doen. Zijn eerste stap kan hij zetten tegen Mercer om 17u15 (Nederlandse tijd).

Later op de avond mag ook Andrew Wiggins in actie komen. De Canadees werd groots gepresenteerd dit seizoen bij Kansas, maar begon matig. Mede dankzij het goede spel van teamgenoot Joel Embiid bleef Wiggins in de schaduw staan. Toch heeft hij met 17 punten en 6 rebounds per wedstrijd goede cijfers. Hij is speciaal en heeft de X-factor, maar het moet er toch een keer uit gaan komen. In de eerste wedstrijd van de Big Dance zal Embiid niet meedoen, dus is het aan Wiggins de taak om zijn team naar de Third Round te loodsen.

Foto’s: GettyImages

Ook leuk om te lezen