NCAA Players 2 Watch: Kane wil winnen van X-factor McAdoo

Door

BannerMM

Het is maart en alle fans van college basketball weten wat dat betekent: March Madness! Vandaag staan de laatste wedstrijden van de Third Round op het programma in het NCAA Tournament. De winnaars stoten door naar de Sweet Sixteen. Die vindt plaats op 27 en 28 maart. Elke dag geven Vincent Van Genechten, Anouar Amrani, Frank Wielaard, Justin Kevenaar en Mark Meijering hun blik op de Players 2 Watch.

DeAndre Kane (Iowa State) is van alle markten thuis: 17 punten, 6,7 rebounds en 5.8 assists per wedstrijd. Neem daarnaast zijn uitstekende verdedigende en leiderschapskwaliteiten en je hebt een player 2 watch te pakken. Kane heeft het in zich (en bewezen) om wedstrijden over te nemen en te doen wat nodig is. Of het nu defensive stops zijn, scoren, assists geven of rebounden, he does it all! Wat hem bovendien zo goed maakt is zijn niet aflatende wil om te winnen. Dat zal ISU dit toernooi hard nodig hebben. Tegen de Baylor Bears was hij niet te stoppen in het Big 12 toernooi.

Over diezelfde Bears gesproken, die hebben een super frontcout en hun leider is senior Corey Jefferson. Als hij de de prestatie van de Bears in 2012 (Elite eight) wil evenaren of verbeteren, dan zal hij moeten doen wat veel college volgers hem toe in staat zien: een 20-10 speler zijn. Tegen Creighton wordt er veel van hem verwacht en kan hij laten zien waarom hij gezien wordt als de leider van de Bears.

North Carolina v Duke
James Michael McAdoo
 (North Carolina) is de X-factor in de wedstrijd tegen Iowa State. Gaat hij weer 10 rebounds naar beneden trekken zoals tegen Providence in de second round of wordt het een bust zoals tegen Duke waar hij er welgeteld nul naar beneden trok. Het wordt tijd dat deze veelbelovende speler nu eindelijk zijn potentie die de Tar Heels in hem zien waar te maken. Vrije worpen leren raak schieten kan ook geen kwaad.

In de wedstrijd tegen Oklahoma State verraste Kevin Pangos (Gonzaga) in positieve zin. Topscorer in de wedstrijd, mede dankzij 12 uit 14 vrije worpen. De Zags hebben hem (en Dower) hard nodig in de wedstrijd tegen Arizona. Als de Canadees net zo’n puike partij neerzet, met een beter schotpercentage, dan kunnen de Bulldogs voor een upset zorgen. Kevin Pangos, uit Holland Landing, heeft het in zich om de grote held te worden.
Hij is met Gonzaga nog niet uitgespeeld deelt hij op twitter na de overwinning op Oklahoma State.

 

 

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen