NBA Update: nieuwe rol PG13, Metta World Peace tekent bij Lakers

Door

ron-artest-peace

Metta World Peace is weer een Laker
Fans van hard en fysiek basketbal werden getrakteerd met goed nieuws: Ron Artest, a.k.a Metta World Peace, a.k.a The Panda’s Friend, tekent een eenjarig contract bij de Los Angeles Lakers. Na een periode van twijfel, besloot World Peace toch maar weer terug te keren bij het team waar hij een NBA titel won.

Metta World Peace was in 2014 voor het laatst in de NBA te zien. Nadat hij in februari werd gewaived door de New York Knicks, ging hij op avontuur in China, waar hij voor de Suchuan Blue Whales speelde. In 15 wedstrijden haalde hij prima gemiddeldes (19 punten, 6 rebounds en 2,3 steals per game), maar hij vertrok bij Suchuan nadat hij geblesseerd raakte. In maart tekende hij een contract bij het Italiaanse Pallacanestro Cantù, waar hij het tot de kwartfinale van de Serie A play-offs schopte.

Wat kunnen we verwachten van de 35-jarige small forward? Vooral ervaring, World Peace is net als zijn teamgenoot Kobe Bryant niet meer dezelfde speler als in 2010. Op z’n best is hij een goede mentor voor de rookies. Met MWP in het team is drama gegarandeerd, en de Lakers hebben al genoeg ‘interessante’ spelers in hun roster.

Paul George niet blij met nieuwe positie
Rond draft night werd er al over gespeculeerd, maar nu is het officieel: Paul George gaat volgend seizoen op de power forward positie spelen. George begon zijn NBA carrière als shooting guard, maar werd al snel de small forward van de Indiana Pacers.

Er zijn veel twijfels bij de beslissing van Frank Vogel. Paul George komt van een verschrikkelijke blessure (brak zijn been in de off-season vorig jaar). De vraag is of zijn herstelde lichaam ook al fysieke klappen kan op vangen van een power forward.

PG13 zelf is niet heel enthousiast over de keuze van coach Vogel. “We hebben er over gesproken en ik heb toen verteld dat ik best iets nieuws wil proberen, maar het liefst zou ik gewoon weer op small forward willen spelen. We zullen zien hoe het seizoen loopt.”

Nog steeds geen deal voor Thompson en de Cavs
Na weken van wachten leek het er even op dat Thompson officieel bij de Cleveland Cavaliers bleef. Journalist Chris Broussard liet weten dat Rich Paul en de Cavs eruit waren over een nieuw contract van drie jaar ter waarde van $57 miljoen.

Even later blijkt het helemaal niet waar te zijn. Thompson heeft nog niks getekend, maar is wel bereid om voor een minder contract te tekenen in Cleveland en daarmee de jacht op een titel te hervatten. Met het hercontracteren van Thompson gaat er ook een wens van LeBron James in vervulling.

Het is overigens niet de eerste keer dat Chris Broussard de mist in gaat. Ook tijdens het verhaal rondom DeAndre Jordan zat Chris er akelig langs en kreeg daarmee de volle laag van Dallas Mavericks-eigenaar Mark Cuban.

Herstel Jrue Holiday duurt langer dan verwacht
Voor Jrue Holiday zal het seizoen anders starten dan dat hij gehoopt had. Hij is nog steeds niet geheel hersteld van een blessure van vorige seizoen, waardoor hij 42 wedstrijden miste. Mede hierdoor zal hij aan het begin van seizoen weinig minuten krijgen.

Beetje bij beetje zal Holiday wel weer meer minuten krijgen, maar er wordt verwacht dat hij tot en met januari niet voor de volle 100% een wedstrijd zal gaan spelen.

Jackson verwacht geen einde Bryant
Een aparte reactie van Phil Jackson over Kobe Bryant. Volgens de voorzitter van de Knicks is het alleen zijn laatste seizoen bij de Los Angeles Lakers. Kobe wilt nog één jaar schitteren om vervolgens met team USA mee te gaan naar Rio.

Jackson suggereert dat Bryant na al zijn seizoenen bij de Lakers voor een ander team gaat kiezen. Mede door deze uitspraak zou New York wel eens de halte kunnen zijn waar Kobe volgend jaar uit stapt. Jackson heeft immers vijf titels gewonnen met Bryant in zijn team.

Kevin Durant geniet in Washington
We weten allemaal dat LeBron James een groot fan is van NFL, maar voormalig MVP Kevin Durant is ook helemaal idolaat van de Amerikaanse volkssport. Zijn favoriete team, de Washington Redskins, nodigde Kevin Durant uit in New York om de wedstrijd te bekijken. Even leek het erop dat Durant zomaar als quarterback het veld kon betreden.

KD here on the sidelines supporting the #Redskins! #HTTR

Een foto die is geplaatst door Washington Redskins (@redskins) op

Ook leuk om te lezen