NBA Update: Gekte in free agency en Summer League

Door

2014 NBA Finals - Game Three
De free-agencygekte stijgt al bijna naar ongekende hoogte en we zitten pas een weekje in juli. Zo houdt Carmelo Anthony de gemoederen steeds meer bezig en lijkt hij zelfs de beslissing van LeBron James te overschaduwen. Zo ging het gerucht gisteren dat Melo, Kobe Bryant en Kevin Love aan het ballen waren op de campus van UCLA, de universiteit van Los Angeles. Dat bleek toch wat anders in elkaar te zitten, zoals gewoonlijk.

Daarnaast zou Melo vandaag zijn beslissing bekend maken, maar riep Dwight Howard dat twee jaar geleden ook niet elke week? Je zou haast vergeten dat LeBron ook nog duidelijkheid moet geven over waar hij gaat spelen. Chris Bosh zou niets liever willen dan bij Miami blijven met LeBron, maar lukt dat niet, dan gaat hij andere oorden opzoeken en veel geld pakken. Als het aan Chris Broussard van ESPN ligt, staat dat te gebeuren.

Nogmaals, wellicht is het op niets gebaseerd, maar de geruchtenmolen in de zomer is leuk vermaak. Zo zou Cleveland Cavaliers-eigenaar naar Fort Lauderdale zijn gevlogen om de vakantievierende LeBron te overtuigen naar Cleveland te komen. Of was het toch Zydrunas Ilgauskas? Enfin, King James vermaakt zich in ieder geval. Sporten met mama.

Diaw blijft bij Spurs
De bonkige Fransman Boris Diaw heeft zijn aflopende contract bij de San Antonio Spurs met drie jaar verlengd. De 32-jarige power forward gaat in die periode 22,5 miljoen dollar verdienen, hoewel zijn derde jaar niet volledig gegarandeerd is. Zijn sterke optreden in de NBA Finals heeft ongetwijfeld meegespeeld in dat bedrag. Door de contractverlenging van Patty Mills blijft et Spurs-team haast in zijn geheel intact. Een nachtmerrie voor velen, een zegen voor Spurs-fans.

Clippers trekken Farmar aan
Geliefd gaat Jordan Farmar zich niet maken bij de Los Angeles Lakers-fans. Hij durft het aan om deze zomer de overstap te maken naar stadsrivaal Los Angeles Clippers om back-up point guard achter Chris Paul te worden. De Los Angeles Times meldt dat hij een tweejarig contract ter waarde van 4,2 miljoen dollar heeft getekend. Afgelopen seizoen kende hij veel blessureleed, maar speelde desondanks een redelijk seizoen. “De Clippers lieten me weten zeer geïnteresseerd te zijn, terwijl ik van de Lakers nog weinig gehoord had. De keuze was dus makkelijk”, aldus Farmar.

NBA Summer League
Ook afgelopen nacht mochten de gretige honden van de Summer League-teams weer aan de bak. De Detroit Pistons rekenden -met een wederom formidabele Kentavious Caldwell-Pope (dertig punten)- met 85-82 af met de Memphis Grizzlies. Grizzlies-speler Jarnell Stokes verzorgde wel het hoogtepunt van de wedstrijd met zijn reverse dunk.

Oklahoma City Thunder slaagt er maar niet om veel te scoren, ondanks de aanwezigheid van ‘ervaren’ spelers als Jeremy Lamb en Steven Adams. Ook afgelopen nacht gingen ze weer ten onder (84-73), dit keer tegen de Philadelphia 76ers. Nerlens Noel kreeg rust na zijn debuut gisteren. Steven Adams was weer eens vervelend, zoals hij dat ook het hele vorige seizoen in de NBA was. Leuk vervelend.

Ook de Miami Heat mocht weer aan de bak. De Brooklyn Nets konden echter nooit weerstand bieden aan de sterke flitsen van James Ennis. Vorig jaar gedraft door Miami, maar spelend in Australië. Hij maakte veel indruk afgelopen nacht door 29 punten te scoren in slechts 25 minuten. Tien uit twaalf schoten, waarvan zeven uit acht driepunters.

Tot slot van de Summer League nog even de monster alley oop van Tyler Honeycutt van eergisteren. Superslomo graag!

Highlightdunkjes en -acties
Buiten de geijkte paden is er natuurlijk ook Drew League basketball: NBA-sterren die zich mengen met locals om zich vervolgens helemaal uit te leven. Kijk achtereenvolgens naar Paul George (windmilldunk), Tony Wroten (crossover om je enkels en vingers bij af te likken) en Brandon Jennings (on fire met 57 punten).

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen