NBA News: Lakers willen af van Gasol

Door

Het seizoen in de NBA zit er officieel op, maar er is nog voldoende nieuws in de basketbalwereld. En daaruit pikken we bij Sport Amerika de meest interessante dingen.

Na de pijnlijke uitschakeling door de Oklahoma City Thunder stelden de Los Angeles  Lakers dat er deze zomer weinig zou veranderen. De free agency is echter nog niet begonnen of de Lakers zijn al aan het kijken wat een trade van Pau Gasol ze oplevert. Afgelopen seizoen hadden de Lakers de Spanjaard ook al bijna laten gaan, maar verschillende transfermogelijkheden liepen op niets uit. De ploeg van Kobe Bryant wil een top tien pick in de draft van vanavond en een speler voor de All-Star center. Gasol speelde bij de Lakers een bepalende rol in het winnen van twee NBA-kampioenschappen in 2009 en 2010.

De Houston Rockets blijven ondertussen actief op de markt voor hogere draftpicks en meer ruimte voor salarissen. Loosden de Rockets twee dagen geleden Chase Budinger nog bij de Minnesota Timberwolves voor de 18e pick in de draft, nu is Samuel Dalembert in combinatie met de 14e pick van deze draft naar de Milwaukee Bucks voor twee plaatsen winst, namelijk de 12e draftpositie. Houston heeft nu de 12e, 16e en 18e pick in de sterke draft van dit jaar en hoopt met deze kaarten in de hand een grote slag te kunnen slaan op de transfermarkt die komende maandag opengaat. Naar verluidt proberen de Rockets Dwight Howard los te weken bij Orlando Magic.

Een hereniging tussen de Los Angeles Clippers en Lamar Odom lijkt aanstaande. De speler werd in 1999 gedraft door de Clippers, verhuisde na vier seizoenen voor een jaar naar Miami Heat om vervolgens bij de Lakers twee titels te winnen en de Sixth Man of the Year award te winnen. Odom werd aan het begin van het seizoen gedumpt door de Lakers en was diep ongelukkig bij de Dallas Maverikcs. Nu staat hij in de belangstelling van zijn oude club. De Mavericks willen Odom graag traden, Odom wil graag terug naar Los Angeles maar bij de Clippers zou Mo Williams moeten wijken. De guard, de vierde na Chris Paul, Eric Bledsoe en Chauncey Billups, heeft volgend jaar recht op 8,5 miljoen dollar. Een vertrek van Williams zou de Clippers ruimte geven om Odom aan te trekken.

Ook leuk om te lezen