32 in 32: Tampa Bay Buccaneers

Door

San Francisco 49ers v Tampa Bay Buccaneers

De NFL-redactie van SportAmerika richt de blik op het nieuwe seizoen. Iedere dag belichten we een team in onze NFL Preview: 32 in 32, in volgorde van hun prestatie in 2013. Vandaag: de Tampa Bay Buccaneers.

Het afgelopen seizoen willen ze in Tampa Bay snel vergeten. Het dieptepunt was niet zozeer de 0-8 seizoensstart of laatste plaats in de NFC South met een 4-12 record en ook niet het geblesseerd uitvallen van running back Doug Martin halverwege het seizoen. Nee, het dieptepunt waren de relletjes rondom hoofdcoach Greg Schiano. Al vroeg in het seizoen kreeg Schiano het aan de stok met quarterback Josh Freeman. Deze werd na drie wedstrijden naar de bank verwezen ten faveure van rookie Mike Glennon. Ook zou Schiano de verkiezingen voor de team captains hebben beïnvloed. Dit, in combinatie met de slechte seizoensstart, leidde tot spanningen rondom het team en al snel riepen de fans massaal om het ontslag van Schiano. Daags na het reguliere seizoen kregen de fans hun zin. Schiano werd op straat gezet en vervangen door voormalig Chicago Bears-coach Lovie Smith.

In Smith hebben de Bucs een prima vervanger in huis. Hoewel hij in Chicago, na enkele jaren op rij de playoffs gemist te hebben, ontslagen werd na seizoen 2012 weet hij wel wat winnen is. Met de Bears behaalde hij al eens de Super Bowl en speelde hij twee keer de NFC Championship Game. Zover zal hij in Tampa niet direct komen, maar met Smith aan het roer kunnen de Bucs wel weer een factor van betekenis worden in de NFC South. Dit dan wel zonder Darelle Revis. De cornerback vertrok al na één seizoen naar de New England Patriots. Versterkingen zijn er ook, waarvan quarterback Josh McCown het meest in het oog springt.

32in32__Bucs

Wide receiver Vincent Jackson zal tevreden zijn over de personele wijzigingen in het offseason. Hoewel hij in Tampa niet de beste quarterbacks had om de bal van te ontvangen, heeft hij nu met Josh McCown wellicht de beste quarterback om ballen van te krijgen sinds hij in San Diego met Philip Rivers speelde. Ondanks alles heeft V-Jax al wel vijf seizoenen op rij meer dan duizend receiving yards achter zijn naam. Jackson krijgt gezelschap van receiver Mike Evans, die dit jaar als zevende overall werd gedraft. Samen zullen ze het veel teams lastig kunnen maken.

Door een schouderblessure was seizoen 2013 voor Doug Martin halverwege al voorbij. In zijn debuutseizoen was hij nog goed voor bijna tweeduizend yards en komend seizoen wordt er veel verwacht van Martin. Hij is niet alleen over de grond één van de betere running backs in de league, ook is hij één van beteren als het aankomt op het vangen van de bal. Met Mike James, Bobby Rainey en Charles Sims hebben de Bucs veel diepte op de RB-positie.

Nadat Josh Freeman vorig jaar aan de kant werd gezet mocht rookie-quarterback Mike Glennon under center plaatsnemen. Hij deed dit niet onverdienstelijk, maar toch besloten de Bucs een directe versterking aan te trekken. Veteraan Josh McCown imponeerde vorig jaar vriend en vijand toen hij in Chicago de geblesseerde Jay Cutler moest vervangen en hij zal tevens Glennon de kneepjes van het vak bij kunnen brengen.

Nieuw
QB Josh McCown, C Evan Dietrich-Smith, T Anthony Collins, TE Brandon Myers, G Oniel Cousins, WR Louis Murphy, DE Michael Johnson, DT Clinton McDonald, CB Alterraun Verner, CB Mike Jenkins, S Major Wright, ILB Dane Fletcher
Weg
CB Darrelle Revis, WR Mike Williams, WR Tiquan Underwood, G Davin Joseph, T Donald Penn, FB Erik Lorig, OLB Dekoda Watson, C Ted Larsen, QB Dan Orlovsky, G Gabe Carimi, OLB Adam Hayward

Prognose 2014
De Buccaneers hebben zich op veel fronten versterkt. De coaching staff is erop vooruit gegaan, het vertrek van enkele bepalende spelers is uitstekend opgevangen met goede draftpicks en vooral gerichte, slimme transacties in free agency. De aanval is meer allround, de verdediging zal ook grote stappen voorwaarts kunnen maken. Het zal echter niet genoeg zijn voor een plekje in het naseizoen of zelfs een winning record. De NFC South heeft een zwaar schema (tegenstanders uit de NFC North en NFC West) en met de Carolina Panthers, Atlanta Falcons en New Orleans hebben de Bucs divisiegenoten die verder zijn in de ontwikkeling.
Voorspelling: De zullen Bucs strijden om de derde plek in de eigen divisie, da’s ook meteen het maximaal haalbare.

Player to watchTampa Bay Buccaneers introduce Lovie Smith
Beter gezegd, ‘Unit to watch’. Hoewel de Bucs spelers hebben die het waard zijn om een seizoen lang in de gaten te houden is de ontwikkeling van de verdediging het meest interessant om te volgen. De laatste jaren werd er in Tampa al gebouwd aan een sterke defense, maar met de komst van hoofdcoach Lovie Smith, die alom wordt gezien als een defensive guru, zou de defense kunnen uitgroeien tot één van de betere in de league. Rekening wordt gehouden met een spijkerharde verdediging die aast op turnovers en veelvuldig zal scoren.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen