NBA Update: Cavs ‘vergeten’ LeBron James en finaledag op EuroBasket

Door

Cleveland Cavaliers v New Jersey Nets
The Decision is inmiddels drie jaar geleden, maar de Cleveland Cavaliers lijken zich nog steeds niet over het vertrek van LeBron James heen te hebben gezet. Op de officiële website van de Cavs werd dit weekend de ‘Cava-list’ gepubliceerd. De lijst bevatte voor elk rugnummer een foto van de beste speler in de geschiedenis van de Cavs.

Op foto twee zie je dan bijvoorbeeld Kyrie Irving en bij nummer 23 verwacht je uiteraard LeBron James. Maar voor de Cavs was die keuze blijkbaar iets te pijnlijk en ze plaatsten Tyrone Corbin als beste speler met nummer 23. De toelichting:
“So many great Cavaliers have worn No. 23, but we went with current Jazz coach, Tyrone Corbin. The digit, made famous by MJ, was also worn by Chris Dudley, Gary Freeman, Rowland Garrett, Mike Bratz, Bruce Flowers, Tyrone Corbin, John Morton, Rod Higgins, Carl Thomas, Derek Anderson and LeBron James.”

Na een storm van kritiek werd de lijst later alsnog aangepast met King James bij jersey nummer 23 en de tekst “Without question, LeBron’s photo belongs here!”, maar helemaal zonder twijfel was die keuze blijkbaar niet.

Finaledag op EuroBasket 2013
Gisteren werd in Slovenië gespeeld om plek vijf tot en met acht in EuroBasket 2013. Italië blijft maar verliezen en wordt uiteindelijk achtste, na een 76-64 nederlaag tegen Servië. Gastland Slovenië won de strijd om de vijfde plek van Oekraïne met 79-63.

Vandaag is de slotdag van EuroBasket. Met dank aan sterspeler Tony Parker won Frankrijk gisteren de halve finale van Spanje in overtime. De Spanjaarden rest vanmiddag om 17.00 uur de strijd om de derde plek tegen Kroatië.

 

Frankrijk en Litouwen maken uit wie zich komend jaar Europees kampioen mag noemen. Eerder in het toernooi won Litouwen met 76-62 van Frankrijk, vanavond om 21.00 uur zien we of Tony Parker nu voor een andere uitslag kan gaan zorgen. Een preview:

[youtube http://youtu.be/yy1psCHJGGY]

Childress op trainingskamp met de Wizards
Volgens de geruchtenstroom van Hoopshype gaat Josh Childress met de Washington Wizards mee op trainingskamp. De 30-jarige forward is free agent en speelde afgelopen seizoen voor de Brooklyn Nets.

 

Josh Childress werd in 2004 gedraft door de Atlanta Hawks en maakte in 2008 de verrassende keuze om de NBA te verlaten voor Griekenland. Bij Olympiacos kon hij aanzienlijk meer gaan verdienen dan in Atlanta. Twee seizoenen verder en heel wat miljoenen rijker, keerde hij in 2010 terug in de NBA. In zijn laatste drie seizoenen, bij de Suns en de Nets, werd hij echter nooit meer zo belangrijk als voor zijn vertrek naar Europa.

Eerder deze zomer kreeg Childress ook al een aanbod van zijn oude Griekse club, maar die sloeg hij af omdat hij graag in de NBA wil blijven spelen.

D-Rose is all in
Gisteren schreven we al dat Derrick Rose zich sterker voelt dan ooit. Hij doet meer krachttraining, stretcht meer en heeft op zijn schoten geoefend. Ook sponsor Adidas heeft het volste vertrouwen in D-Rose en maakte een mooi reclamefilmpje rondom zijn comeback.
“It’s time to show the world that I can still do this. I’m all in for Chicago.”

[youtube http://youtu.be/E-QQ7CPjbuo]

Ook leuk om te lezen