NBA Update: Beledigde Parsons, spin-move Wiggins

Door

Op, Nina Agdal & Chandler Parsons Kick Off Spring

Chandler Parsons meldt zich komend seizoen bij de Dallas Mavericks met een driejarig contract ter waarde van 46 miljoen dollar op zak en een wrok richting de Houston Rockets. De 25-jarige forward zegt in gesprek met Yahoo! Sports dat het een belediging is dat de Rockets het offer sheet van de Mavs niet hebben gematcht.

Parsons begrijpt de strategie van de front office van de Rockets om het team te verbeteren, maar hij voelde zich juist de derde sterspeler naast James Harden en Dwight Howard. “Het is duidelijk dat de organisatie niet zo over mij denkt.”

GM Daryl Morey leek in eerste instantie Parsons voor de club te behouden met de komst van free agent Chris Bosh, maar Morey veranderde van gedachte toen Bosh een contract tekende bij de Miami Heat. Parsons was afgelopen seizoen goed voor 16.6 punten, 5.5 rebounds en 4.0 assists.

Spin-move en dunk Andrew Wiggins
In de Las Vegas Summer League zorgde Andrew Wiggins van de Cleveland Cavaliers wederom voor een hoogtepunt. In de wedstrijd tegen de Philadelphia 76ers haalde hij hard uit na een heerlijke spin-move.

Wat als elke speler, net als LeBron James, terugkeert naar huis?
Kevin Durant en Carmelo Anthony bij de Washington Wizards, John Wall, Chris Paul en Stephen Curry voor de Charlotte Hornets en Dwyane Wade, Jabari Parker, Derrick Rose en Anthony Davis voor de Chicago Bulls.

5_1405350094_7376711973bd7aa987406ec8a2ab8f87

5_1405350086_f7dd540f615c581c80797f6fbfe32e2f

5_1405350074_9e21a61896cbdb7e9f8ad47c564053d8

Bekijk hier de overige teams (via Elite Daily).

Paul George werkt aan post-up moves
Indiana Pacers’ forward Paul George is van plan om volgend seizoen een stuk fysieker te worden. Hij wil de basket aanvallen, contact maken en via contact scoren. Volgens de Indy Star werkt hij in het offseason aan zijn post-up moves.

George scoorde afgelopen seizoen een career high 21.7 punten per wedstrijd, maar maakte hij amper post-up moves (slechts vijf procent). Daarmee eindigde George als laatste van 74 NBA forwards met minimaal 50 plays.

Foto’s: Getty Images

4 Reacties
 1. Bahadir 7 jaar ago

  Zo te lezen overschat meneer Parsons zich nogal. Parsons is een degelijke speler, maar (nog) zeker geen ster.

  Nee, de Rockets hebben juist gehandeld door Parsons geen $15 miljoen te geven jaarlijks. Dat is hij niet waard. Bovendien is Ariza ongeveer van hetzelfde niveau als Parsons en ook nog voor de helft van de prijs.

  Als de Rockets willen ‘contenden’ moeten ze allereerst een fatsoenlijke coach aanstellen die Harden wel op z’n donder durft te geven als hij defensief verzaakt. En dan pas op zoek gaan naar een PG en PF die aan de eisen voldoen. Hierbij kun je denken aan Rondo en Monroe.

  • Tony Purrel 7 jaar ago

   Jij bent een behoorlijk League-insider, Bahadir!

   Goed om te zien dat er kwalitatief wordt gereageerd en gediscussieerd bij SportAmerika. Ik vind alle ontwikkelingen in de post season prima en zie wel wie er in oktober waar speelt.

  • Het is eigenlijk vooral aan James Harden zelf om op niveau te spelen. Defensief laat hij te wensen over maar ik heb hem in de playoffs twee jaar op rij vooral offensief zien falen. Dat ligt niet aan Kevin McHale.

   • Bahadir 7 jaar ago

    @ Tony

    Bedankt, altijd leuk om zulke complimenten te horen.

    @ Vincent

    Klopt. Harden moet offensief vooral niet gaan forceren als het niet loopt, want dat is wat er de afgelopen 2 jaar is gebeurd. De offense van het team loopt niet en meneer gaat, à la Westbrook, hero-ball spelen. Dat werkt gewoon niet in de play-offs.

    Echter denk ik dat dit vooral te maken heeft met een stukje (play-off) ervaring. En dat Harden dus mettertijd wél gaat leren hoe je moet spelen, want in de play-offs krijg je nou eenmaal geen ‘gratis’ vrije worpen.

    Wat betreft Harden’s defense; daar komt toch een stukje coaching bij kijken vind ik persoonlijk. Als McHale zijnde hoor je je spelers gewoon op hun plek te zetten wanneer taken niet juist worden uitgevoerd. Want jij en ik weten allebei heel goed dat Harden dit bijvoorbeeld niet zou kunnen flikken bij een Gregg Popovich :P.

    En dat is waar ik op doel; dat verschil in coaching wat er voor kan zorgen dat je wel of niet kunt ‘contenden’.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen