Saints houden Graham vier jaar langer in New Orleans

Door

Atlanta Falcons v New Orleans Saints

De New Orleans Saints hebben het contract met tight end Jimmy Graham met vier jaar lang verlengd. De Pro Bowler ontvangt in die vier jaar 40 miljoen dollar, waarvan 21 miljoen gegarandeerd is. De Saints maakten de deal bekend via onderstaande tweet.

Deze ‘vier jaar voor 40 miljoen dollar’ deal maakt Graham in een keer de best betaalde tight end in de geschiedenis van de NFL. Met de 21 miljoen die hij gegarandeerd krijgt, staat hij op plek twee van de meest verdiende tight ends, kort achter San Francisco 49ers-tight end Vernon Davis, die in vijf jaar tijd 23 miljoen gegarandeerd geld ontvangt.

Graham was, zoals verwacht werd, uiterst content met zijn nieuwe contract.

Wide Receiver

Dat de deal dinsdagmiddag voor 16.00 uur (plaatselijke tijd) werd afgesloten was geen toeval. Dit was de deadline voor teams om hun franchise-tagged spelers een langdurige deal aan te bieden. De Saints gaven hem eerder dit jaar deze tag, maar Graham was het daar niet mee eens. Hij vond dat hij als wide receiver gezien moest worden en spande daarom hier een zaak aan. Uiteindelijk verloor Graham deze arbitragezaak.

Beste record

Het betekent nu dat Graham en de Saints hun succesvolle huwelijk, sinds het draften in de 2010, een langdurig vervolg gaat krijgen. Over de laatste drie jaar had Graham de meeste touchdown catches van iedereen in de NFL: 36. Zijn gemiddeldes over de laatste drie jaar zijn sowieso prima: 90 catches, 1,169 yards en 12 touchdowns per seizoen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen