NBA Trade Deadline Special: Drifters

Door

San Antonio Spurs v Brooklyn Nets

Donderdag 19 februari is een datum die door veel NBA General Managers in hun agenda met een dikke viltstift is omcirkeld. Het betreft namelijk de laatste dag dat de GM’s spelers kunnen ruilen met andere ploegen. Indien clubs hun selectie nog van extra punch willen voorzien richting het laatste deel van het seizoen, zullen de aanwinsten dus voor het verstrijken van de trade deadline moeten worden binnengehaald.

Traditiegetrouw is dit een week waarin volop wordt gespeculeerd, en vele namen de revue passeren. Wij bij SportAmerika willen ook graag een duit in het zakje doen middels deze Trade Deadline Special, waarin we per ploeg een (realistisch en financieel mogelijk) ruilvoorstel doen, dat het team (nog) beter zou moeten maken. Na eerder de contenderstankers en chasers besproken te hebben, is het vandaag tijd voor de zogenaamde drifters.

Drifters

Een aantal teams bevinden zich in de chasse patate van de NBA. Het betreft teams die qua potentieel spelersmateriaal te goed zijn om te gaan tanken, maar gezien de recente prestaties ook kansloos zijn voor de titel. In het beste geval weten deze franchises zich te kwalificeren voor de play-offs, waarbij ze dan voornamelijk dienen als voer voor de hogere seeds. Het zijn ploegen die zich begeven in niemandsland, misschien wel de gevaarlijkste positie om te verkeren als franchise. We noemen ze de drifters.

Deze drifters zijn door samenloop van omstandigheden (blessures, onrust binnen de organisatie  of recent vertrek topspelers) op zoek naar hun identiteit. Tot die tijd hobbelen ze mee in de marge. Er zal een keuze gemaakt moeten worden tussen aanhaken of afhaken. Een weg terug is er niet. Trades op de korte termijn zijn onvermijdelijk. Met die beredenering zijn onze voorgestelde ruildeals bedacht.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen