NBA schrapt center als All-Star keuze

Door

 

De center is niet langer een aparte positie op het All-Star stemformulier. De NBA heeft besloten om in plaats van twee forwards en een center, de keuzes te wijzigen in drie ‘frontcourt’ spelers. Hiermee speelt de league in op het minder dominant aanwezig zijn van centers in de league en de vele ‘forwards’ die op de center-positie staan. Tim Duncan is het meest bekende voorbeeld van een speler die bij de All-Star verkiezing altijd als forward op het formulier stond, maar bij de Spurs als center speelde.

Fans kunnen nu dus kiezen uit twee guards en drie frontcourt-spelers. Dit kunnen drie forwards zijn, maar eventueel ook uit twee centers en één forward, mocht deze situatie zich voordoen. Als in de Eastern Conference bijvoorbeeld Andrew Bynum en Al Horford de sterren van de hemel spelen, kunnen die nu dus allebei worden gekozen. “De center was de enige specifieke positie op het formulier”, legt vice-president van Basketball Operations Stu Jackson uit. “Het leek ons een verouderde opvatting en het geeft niet weer hoe de league en het spel zich de laatste jaren hebben ontwikkeld.”

Het stemformulier voor de komende All-Star Game komt 13 november uit. Het All-Star Weekend vindt in februari plaats in Houston, met de All-Star Game op de 17e.

 

 

Ook leuk om te lezen