Marlins ontslaan manager Ozzie Guillen

Door

De Miami Marlins maakten dinsdag bekend dat manager Ozzie Guillen per direct opstapt. Onder Guillen’s leiding eindigden de Marlins met een 69-93 record op de laatste plaats in de divisie. Het slechtste seizoen in de clubhistorie van de afgelopen dertien jaar.

De organisatie ondering afgelopen zomer een metamorfose, een nieuw stadion, een nieuw tenue en geld genoeg om te spenderen. Zo kwamen in de offseason shortstop José Reyes, closer Heath Bell en startende werper Mark Buehrle naar South Beach voor een gezamenlijk bedrag van 191 miljoen dollar. Guillen zei tijdens spring training dat zijn team klaar was om te winnen en te strijden in de play-offs.

Uitspraken over Fidel Castro

Het seizoen was nog niet begonnen of Guillen had zijn eerste schorsing te pakken. Hij kreeg door zijn eigen management vijf duels opgelegd naar aanleiding van zijn uitspraken over Fidel Castro waarin hij zijn respect betuigde voor de Cubaanse dictator. “Ik voel dat ik mijn Latijnse gemeenschap in de steek heb gelaten en wil daarvoor mijn excuses aanbieden”, zei hij een week later in een verklaring.

Met het seizoen van de Marlins kwam het niet meer goed. Het grote stadion trok weinig bezoekers en de spelers presteerden onder de maat. Guillen veegde de vloer aan met zijn eigen pitchers, wat weer een reactie uitlokte bij closer Bell die het lastig vond om Guillen te respecteren.

Guillen kwam in september 2011 over van de Chicago White Sox en keerde terug bij de organisatie waar hij in 2003 als coach op het derde honk het winnen van de World Series vierde.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen