Ivan ‘de Verschikkelijke’ Johnson langer bij de Hawks

Door

Een kleurrijke, nooit gedrafte rookie die met zijn 28 jaar al een van de oudere spelers van het team is; Hawks-forward Ivan Johnson is in veel opzichten bepaald geen doorsnee NBA-speler. Maar in een tijd waarin steeds jongere spelers de NBA betreden maakte de a-typische Johnson afgelopen seizoen zo’n goede indruk dat de Hawks hem deze week een  eenjarig contract ter waarde van een miljoen dollar boden.

Rookie of the Month

In zijn eerste jaar in de NBA kwam Johnson in gemiddeld 17 minuten speeltijd per wedstrijd tot gemiddelden van 6,4 punten en 4 rebounds. Zijn field goal-percentage van 51,3 procent was het hoogste van het team. Johnson werd in april uitgeroepen tot rookie van de maand. Voordat hij de NBA bereikte speelde Johnson voor verschillende teams in de D-league en in China, Zuid-Korea en Puerto Rico. Atlanta won afgelopen seizoen 40 van de 66 wedstrijden maar werd in de eerste ronde van de play-offs met 4-2 uitgeschakeld door de Boston Celtics.

Ivan de Verschrikkelijke

Met zijn forse postuur (2.03 meter, 116 kilo) en vooral zijn ontembare werklust en schijnbaar totale gebrek aan angst voor tegenstanders bereikte Johnson in Atlanta bijna een cultstatus die deed denken aan inmiddels gestopte forwards als Dennis Rodman en Charles Oakley. Het leverde hem bijnamen op als ‘Ivan de Verschikkelijke’ en ‘9 to 5’, vanwege zijn werklust. ”Ik kijk eigenlijk nauwelijks basketbal. Ik weet wie LeBron, Kobe en Wade zijn, maar de andere spelers tegen wie wij spelen ken ik eigenlijk nauwelijks”, vertelde Jonhson tijdens een interview. “Maar al zou ik ze kennen, waarom zou ik bang voor ze zijn?”

Ook leuk om te lezen