NBA Recap: Wall leidt Washington langs Brooklyn

Door

JohnWall

Washington heeft vannacht de uitwedstrijd tegen Brooklyn winnend afgesloten. De Wizards waren in het Barclays Center met 111-96 te sterk voor de Nets. Het betekende de vierde overwinning op rij voor de ploeg uit de hoofdstad.

De Wizards begonnen erg goed aan de wedstrijd. Na twaalf minuten stond de ploeg al met acht punten voor (34-26). De Nets verkleinden in het tweede kwart de achterstand tot twee punten. Na de rust kwam Brooklyn zelfs een aantal keer op voorsprong. In het laatste kwart maakte de ploeg van coach Lionel Hollins te veel fouten. Washington liep daardoor uit naar een voorsprong van 21 punten (109-88). Jarell Eddie, die zijn NBA-debuut maakte, noteerde twaalf punten in het laatste kwart van de wedstrijd. Hij raakte vier driepunters in de laatste twaalf minuten. Uiteindelijk zouden de Wizards het duel met vijftien punten verschil winnen: 111-96.

John Wall en Marcin Gortat waren de grote uitblinkers aan de kant van Washington. Wall was goed voor 22 punten, dertien assists, vier rebounds en twee blocks. De point guard heeft nu 69 assists gegeven in de laatste vijf wedstrijden. Gortat werd met 25 punten de topscorer aan de kant van Washington. De center had daarnaast zeven rebounds en drie assists.

Ook aan de kant van Brooklyn was het de center die de meeste punten maakte. Brook Lopez zette negentien punten, elf rebounds, drie assists en twee blocks op het scorebord. Thaddeus Young en Jarrett hadden ook een double-double. Young noteerde zestien punten en veertien rebounds. Jack was belangrijk als aangever. Hij had vijftien punten en elf assists.

Het was de veertiende overwinning voor de Wizards dit seizoen. De ploeg is daardoor weer terug op .500. Brooklyn verloor alweer voor de 22ste keer. Alleen de Philadelphia 76ers doen het dit seizoen slechter in de Eastern Conference.

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen