NBA Recap: Houston stopt zegereeks San Antonio

GinoHouston

De Houston Rockets hebben vannacht een einde gemaakt aan de zegereeks van de San Antonio Spurs. De Spurs hadden de laatste zeven wedstrijden gewonnen, maar trokken in Houston aan het kortste eind. In het Toyota Center werd het 88-84.

De Spurs stonden bij rust nog met 42-38 voor, maar de tweede helft was helemaal voor de Rockets. De ploeg van J. B. Bickerstaff scoorde in beide kwarten meer punten dan San Antonio. Met iets minder dan tien minuten te gaan in het laatste kwart had Houston een voorsprong van tien punten. De Spurs kwamen echter terug in de wedstrijd door de Hack-a-Howard-strategie. Met nog 1:21 minuten te gaan, schoot Kawhi Leonard een driepunter raak, waardoor de achterstand nog maar vier punten bedroeg. Leonard kreeg een kans om zijn ploeg nog dichter bij de Rockets te brengen, maar hij faalde. Houston trok aan het langste eind en won de wedstrijd met 88-84.

Wat opviel was dat de Rockets erg goed verdedigden vannacht. Nog niet eerder noteerde San Antonio zo’n laag puntenaantal dit seizoen. De ploeg van Gregg Popovich raakte slechts vijf van de negentien driepunters.

James Harden was de grote uitblinker aan de kant van Houston. De shooting guard was goed voor twintig punten, negen assists en vier rebounds. Dwight Howard noteerde een double-double met elf punten en twaalf rebounds. Terrence Jones (14) en Jason Terry (12) hadden ook dubbele cijfers.

Bij de Spurs was het opnieuw Kawhi Leonard die van zich liet spreken. De voormalig Finals MVP zette twintig punten, zeven rebounds, vier assists, vijf steals (!) en drie blocks op het scoreboard. LaMarcus Aldridge had achttien punten en negen rebounds. Tim Duncan noteerde met dertien punten en elf rebounds een double-double. Tony Parker viel vannacht door de mand. De point guard raakte slechts één van zijn zeven pogingen en eindigde de wedstrijd met twee punten.