NBA Recap: Golden State wint ook van Oklahoma City

CurryWarriors

Het was de wedstrijd waar alle basketballiefhebbers naar uitkeken: Oklahoma City Thunder-Golden State Warriors. Vannacht was het dan eindelijk zover. Na overwinningen op de San Antonio Spurs en de Cleveland Cavaliers versloeg de ploeg van coach Steve Kerr ook Oklahoma City. Golden State was in eigen huis met 116-108 te sterk.

Oklahoma City schoot uit de startblokken en stond na twee minuten spelen met 9-0 voor. Golden State moest duidelijk even warmdraaien. Ondanks de slechte start zou de ploeg met een voorsprong van vijf punten het eerste kwart afsluiten. Ook in het tweede kwart scoorden de Warriors meer punten dan de Thunder. Na een voorsprong van twintig punten te hebben gehad, gingen beiden ploegen uiteindelijk met een verschil van veertien punten de kleedkamer in. Ook in de tweede helft bleef de voorsprong nog een tijd lang heel groot, maar op een gegeven moment kwam Oklahoma City sterk terug. Vooral Kevin Durant speelde een uitstekende wedstrijd. Met nog iets meer dan drie minuten te spelen, maakten de Thunder zelfs gelijk: 104-104. Golden State bleef rustig en trok uiteindelijk door een 12-4-run aan het langste eind: 116-108.

Het was de 41ste thuisoverwinning van de Warriors op rij. De ploeg heeft een voorsprong van 3,5 wedstrijd op de Spurs. Oklahoma City volgt op negen wedstrijden in de Western Conference. Van de laatste tien wedstrijden wonnen de Warriors er negen.

Stephen Curry werd met 26 punten de topscorer aan de kant van de Warriors. De regerend MVP noteerde ook nog tien assists en zes rebounds. Harrison Barnes en Klay Thompson waren goed voor negentien en achttien punten. Draymond Green eindigde met negen punten, veertien rebounds en zes assists.

Bij Oklahoma City blonk Durant uit. De voormalig MVP had veertig (!) punten, veertien rebounds en vijf assists. Het was voor het eerst sinds 1984 dat een speler minimaal veertig punten en tien rebounds noteerde tegen de regerend NBA-kampioen in een uitwedstrijd. Ralph Sampson deed het voor het laatst. Russell Westbrook raakte acht van zijn 22 schoten en zette 27 punten op het scorebord. Daarnaast gaf hij twaalf assists. Naast Durant en Westbrook had ook Enes Kanter een double-double. De center had veertien punten en vijftien rebounds.

De eerstvolgende wedstrijd tussen beide ploegen vindt plaats op 27 februari. Dan speelt Oklahoma City thuis. Een week later (3 maart) spelen ze weer in Californië.

Lakers maken het Spurs lastig
De Spurs wonnen vannacht met 106-102 van de Los Angeles Lakers. De ploeg van coach Gregg Popovich stond na drie kwarten nog met 79-81 achter en moest dus aan de bak. Dat gebeurde. San Antonio maakte zes punten meer in de laatste twaalf minuten (27-21). Kawhi Leonard en LaMarcus Aldridge waren de twee beste spelers aan de kant van de Spurs. Leonard raakte slechts vier van zijn dertien schoten maar zette wel twintig punten op het scoreformulier. Verder pakte hij nog dertien rebounds. Aldridge werd met 26 punten de topscorer. Hij raakte elf van zijn achttien pogingen. Danny Green (11), Patty Mills (13) en Tony Parker (14) noteerden ook dubbele cijfers.

Aan de kant van de Lakers zorgde Bryant voor de meeste punten, namelijk 25. In bijna 33 minuten schoot hij 28 keer. Daarvan raakte hij er slechts negen. Julius Randle speelde een sterke wedstrijd. De power forward had vijftien punten en zeventien (!) rebounds.