Pacers stomen door met overwinning op Warriors

Indiana Pacers v Golden State WarriorsNa de ‘vroege’ wedstrijden in de NBA sloten de Indiana Pacers en de Golden State Warriors Martin Luther King Day af. Paul George scoorde 23 punten en leidde vijf starters in de dubbele cijfers in de 102-94 overwinning. De achtste overwinning in negen wedstrijden voor de ploeg met het beste record: 33-7. En voor de zestiende keer op rij scoorde de tegenstander niet meer dan 97 punten.

George, de Eastern Conference Player of the Week, revancheerde zich van een jaar geleden toen hij tegen de Warriors niet tot scoren kwam. “Die wedstrijd veranderde alles, voor het team en voor hem”, zei coach Frank Vogel.

De Pacers namen in het derde kwart een voorsprong van 20 punten, maar zagen de Warriors in het vierde kwart terug komen tot 79-77 na een driepunter van Harrison Barnes. De bezoekers wisten de storm in de Oracle Arena te weerstaan, mede dankzij een driepunter van Lance Stephenson en vrije worpen van George.

Tip-Off
“We vechten er niet meer voor”. Dit zei Carmelo Anthony na de 103-80 nederlaag tegen de Brooklyn Nets. Joe Johnson scoorde 20 van zijn 25 punten in de eerste helft en bezorgde de New York Knicks de vierde nederlaag op rij. De ploeg van coach Mike Woodson speelde zo beroerd dat de eigen fans in de Madison Square Garden overstemd werden door de fans van de Nets. ‘Brook-lyn, Brook-lyn’ scandeerden ze luid en duidelijk.

Three Point Play

• De Atlanta Hawks revancheerden zich van de overtime nederlaag eerder dit seizoen tegen de Miami Heat met een 121-114 overwinning. Paul Millsap scoorde 26 punten voor de Hawks met zeven rebounds en vier assists. LeBron James scoorde 30 punten voor de Heat die zonder Dwyane Wade speelden.
  • Taj Gibson’s lay-up in de slotseconde van de verlenging bezorgden de Chicago Bulls een 102-100 overwinning tegen de Los Angeles Lakers. De spannende wedstrijd kende 20 lead changes en een onverwacht duel tussen Nick Young (31 punten) en D.J. Augustien (27 punten).

• Chandler Parsons scoorde 31 punten, tien rebounds en zeven assists en leidde de Houston Rockets naar een 126-113 overwinning tegen de Portland Trail Blazers. De Rockets konden in deze wedstrijd simpelweg niet missen: 52 procent van het veld en 48.5 procent van downtown.

Stat of the Night
Chandler Parsons: 42 MIN, 31 PT, 10 REB, 7 ASS, 2 BLK, 12-19 FG, 3-5 3PT, 4-4 FT

Chasedown block van James Johnson.

Dwight Howard met een reverse dunk. And-one.

Anthony Davis leidde de New Orleans Pelicans naar een 95-92 overwinning tegen de Memphis Grizzlies met 27 punten en tien rebounds.

Brooklyn Nets (17-22) @ New York Knicks (15-26) 103-80
New Orleans Pelicans (16-24) @ Memphis Grizzlies (20-20) 95-92
Miami Heat (29-12) @ Atlanta Hawks (21-19) 114-121
Los Angeles Lakers (16-25) @ Chicago Bulls (20-20) 100-102 / OT
Portland Trail Blazers (31-10) @ Houston Rockets (28-15) 113-126
Indiana Pacers (33-7) @ Golden State Warriors (26-17) 102-94