Clippers dunken Pistons overhoop, Mavs ontsnappen

Brooklyn Nets v Los Angeles ClippersVier vroege wedstrijden op Martin Luther King Day in de NBA. Later op de avond volgen nog een handvol partijen, waarvan u de hoogtepunten morgenochtend in de dagelijkse recap leest. De Los Angeles Clippers dunkten zich een weg langs de lastige Detroit Pistons. Door een late opleving bleef de score met 112-103 binnen de perken, het krachtsverschil was stukken groter dan dat.

Zonder Chris Paul wonnen de Clippers zes van hun laatste zeven wedstrijden. In het eerste kwart vandaag tegen de jonge Pistons hadden dunkkoningen Blake Griffin en DeAndre Jordan nog wat tegenstand, maar daarna liep de score flink op. Voor het spektakel moest je vooral de eerste twaalf minuten zien. Dunks van Griffin en Jordan over en weer, de ene nog fraaier dan de andere. Bij De Pistons had Brandon Jennings een complete off-day. Zijn toch al niet geweldige vorm van de laatste weken kende een dieptepunt: hij scoorde geen enkel punt uit zeven pogingen in 28 minuten.

Na de rust liepen de Clippers uit naar een voorsprong van 20 punten. Echter, naar het einde van het derde kwart en halverwege het vierde kwam de thuisploeg steeds dichterbij. Grote man bij de Pistons is de net teruggekeerde Rodney Stuckey. Met 29 punten houdt hij Motorcity nog enigszins in de wedstrijd. Bij de Clippers zijn Griffin en Jordan de veelvraten, met respectievelijk 25 punten, vijf rebounds en zestien punten, 21 rebounds. Opvallend was ook dat Darren Collison uit zes pogingen ook geen basket wist te maken. Hij scoorde nog wel vier vrije worpen, waardoor zijn puntentotaal op slechts vier bleef staan.

Tip-Off
Bij de Dallas Mavericks tegen de Cleveland Cavaliers zag het er lang niet naar uit dat het nog spannend zou worden. Bij rust kijken de thuisspelende Cavs al tegen 22 punten achterstand aan. Dat is echter het startsein voor de wisselvallige ploeg om de achtervolging in te zetten. Drie minuten voor het eind van de wedstrijd is de achterstand plots nog maar drie punten. Enkele curieuze beslissingen van de scheidsrechters zorgen weer voor een gaatje van zeven punten. Die tegenslag komen de Cavs in de laatste minuut niet meer te boven, waardoor de Mavericks met 102-97 nog goed wegkomen. Met achttien punten en 21 rebounds was Anderson Varejao de grote man aan Cavs-zijde. En Calderon houdt niet van verdedigen.
calderon gif

Three Point Play

* De Raptors leken dood en begraven aan het begin van het derde kwart tegen de Charlotte Bobcats. Een achterstand van dertig punten goedmaken is zelfs in de NBA net iets te veel van het goede. De Canadezen kwamen zelfs nog tot op één punt, met de kans op de gelijkmaker. Echter, Lowry miste zijn bonusworp. Door enkele Toronto-missers en het foutenspelletje wonnen de Bobcats met 100-95, dat zonder de geblesseerde Kemba Walker in Ramon Sessions een waardige vervanger had.
* De Washington Wizards hebben hun winst-verliesrecord weer in balans. De Philadelphia 76ers moesten er in de hoofdstad met 107-99 aan geloven. Gemakkelijk ging dat niet. Een ruime voorsprong werd nog bijna uit handen gegeven, toen de Sixers met twee minuten te gaan op acht punten kwamen. Grote man was wederom rookie Michael Carter-Williams. Met 31 punten, zes rebounds en vijf assists trok hij de kar. De Wizards staan vijfde in de Eastern Conference met twintig overwinnen en twintig nederlagen.
* Dit zou Co Adriaanse betitelen als hogetreinbasketball.

Stat of the Night
Michael Carter-Williams: 34 MIN, 31 PTS, 6 REB, 5 ASS, 3 STL, 2 TO, 13/22 FG, 1/2 3PM, 4/8 FT

Nog één keer de dunk van Paul George van eergisteren, maar dan in kunstenaarsstijl