NBA Recap: Curry show in Phoenix, Harden scoort 50 punten

New Orleans Pelicans v Golden State Warriors

Na een eendaagse Thanksgiving-pauze is de NBA weer terug met twaalf wedstrijden. SportAmerika pakt er de belangrijkste uit en vat ze samen.

Warriors schieten Suns weg
Zouden de Phoenix Suns het dan doen? De winstreeks van de Golden State Warriors moet een keer eindigen, waarom dan niet in Phoenix, waar zes teams hun reeks van 15+ overwinningen op rij zagen stoppen? Maar al na een paar minuten bleek dat de Warriors andere plannen hadden. De Suns werden helemaal weggeschoten door de Warriors, die meerdere NBA- en teamrecords pakten.

Na het eerste kwart stonden de Golden State Warriors al met 44-27 voor, en dit te danken aan Stephen Curry. Curry scoorde 19 punten uit zeven schoten (vijf driepunters) en gaf zes assists in de eerste twaalf minuten. Na twee kwarten had de point guard zeven driepunters door het netje gegooid, het record van Kobe Bryant (twaalf driepunters) kwam in gevaar.

In de eerste helft scoorde de Warriors 75 punten en pakten een NBA-record met vijftien driepunters uit 20 pogingen. In de tweede helft koelden de Warriors af en scoorden zeven driepunters. Stephen Curry eindigde met 41 punten, en dat zonder mee toe doen in het vierde kwart.

Harden scoort 50, Philly verliest opnieuw
Na drie nederlagen op rij hebben de Houston Rockets zich hersteld. In het eigen Toyota Center speelden de Rockets geen geweldige wedstrijd, maar de sterspeler James Harden zijn 50 punten waren genoeg om een overwinning binnen te slepen.

Het lijkt dat James Harden zijn vorm van vorig jaar weer terug heeft gevonden, in de laatste vijf wedstrijden scoort hij gemiddeld 36,2 punten. Tegen de Sixers scoorde de gebaarde shooting guard voor de derde keer in zijn carrière meer dan 50 punten. Harden scoorde zes driepunters uit twaalf pogingen en kwam ouderwets vaak naar de free throw lijn: hij scoorde 16 van de 20 vrije worpen.

De Philadelphia 76ers hadden hun allereerste overwinning van het seizoen voor het grijpen. De Sixers kwamen in het vierde kwart terug van een achterstand van elf punten en kwamen op een voorsprong van zeven punten. De aanval van de Sixers was verrassend goed, voor het eerst in drie weken en voor slechts de vierde keer dit seizoen scoorde ze meer dan 100 punten.

Small forward Robert Covington speelde en zeer goeie wedstrijd, hij scoorde 28 punten, pakte acht steals en maakte zes van de zestien driepunters van de Sixers. Met dit aantal driepunters pakte de jonge ploeg een franchise record. Maar ze pakten ook een zeer negatief record met hun 27e nederlaag op rij, de langste reeks in de geschiedenis van alle grote Amerikaanse sportcompetities.