NBA Retro: Episch duel tussen de Doctor en de Skywalker

Door

docthomp

De NBA barst van de historische hoogtepunten. Bij Sport Amerika willen we die vooral niet vergeten en dus brengen we elke week een onvergetelijk NBA-moment.Vandaag: Episch duel tussen Julius Erving en David Thompson.

Bekijk de vorige NBA Retro: Het mirakelschot van Chauncey Billups

Iedereen die de NBA volgt, kent Julius ‘Doctor J’ Erving. De man werd een legende in de ABA en veroverde na de merger in 1976 ook snel de NBA met zijn dunks, charisma en ongezien talent. Een man die nagenoeg even populair was maar later in de vergeethoek terecht kwam, was David ‘Skywalker’ Thompson. Die fungeerde als voorbeeld voor onder andere Michael Jordan. Waarom zie je duidelijk in onderstaande video.

In 1978, toen Erving (nr. 6) en Thompson (nr. 33) de NBA domineerden, gingen de Philadelphia 76ers op bezoek bij de Denver Nuggets. Op een rustige zondag in januari legden de Doctor en de Skywalker een show op de mat. De Sixers trokken uiteindelijk met 118-117 aan het langste eind. Erving scoorde 26 punten, Thompson 39. Die laatste scoorde dertien baskets op een rij voor de Nuggets in het laatste quarter.

Geniet van twee van de beste scorers die de NBA ooit zag!

Foto: Youtube

Ook leuk om te lezen