NBA Playoffs Update #10 – Rockets en Jazz met één been in volgende ronde

De eerste stappen naar de NBA Finals zijn gezet. We zetten dagelijks de hoogtepunten van de NBA Playoffs even voor je op een rijtje, zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

ROCKETS NA WERVELEND DERDE KWART OP 3-1 VOORSPRONG

DE HEADLINES

De Houston Rockets hebben een grote stap gezet richting de volgende ronde van de playoffs. In het Target Center in Minneapolis werden de Minnesota Timberwolves met 119-100 verslagen. De wedstrijd ging de eerste helft gelijk op, met een voorsprong van slechts één punt halverwege de wedstrijd. Een sterk derde kwart, waarin de Rockets maar liefst 50 punten scoorden, was de basis voor de overwinning. Alleen de Los Angeles Lakers scoorden in 1962 ooit meer punten in een kwart van een playoffwedstrijd, namelijk 51. Door de winst staan de Rockets met één been in de halve finale van de western conference.

James Harden liet vooral in de het derde kwart zien waar hij allemaal toe in staat is. In dat kwart scoorde hij 22 van zijn totale 36 punten en raakte hij zeven van zijn tien schoten. Daarnaast was hij belangrijk met vier steals. Naast Harden speelden ook Clint Capela en  Chris Paul een sterke wedstrijd. Capela pakte 16 rebounds en had vier blocks, waaronder eentje tegen Timberwolves-ster Karl-Anthony Towns (zie video). KAT kon met 22 punten en 15 rebounds de meubelen niet redden voor de Timberwolves.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

Na vier wedstrijden is de stand tussen de Rockets en de Timberwolves 3-1. De afgelopen twee wedstrijden werden gespeeld in Minneapolis, wat betekent dat de Rockets het in de nacht van woensdag op donderdag om 03:30 uur Nederlandse tijd af kunnen maken in Houston.

JAZZ EEN OVERWINNING VERWIJDERD VAN VOLGENDE RONDE

Het is de Oklahoma City Thunder niet gelukt om de de stand in de series gelijk te trekken. In Salt Lake City versloegen de Utah Jazz de Thunder met 113-96. De wedstrijd ging de eerste helft gelijk op, tot vlak voor het einde van het tweede kwart. Twee minuten voor het einde van het tweede kwart stonden de Thunder nog twee punten voor. Een eindsprint van de Jazz zorgde ervoor dat het team uit Utah met zes punten voorsprong de kleedkamer in ging.. In de tweede helft zetten de Jazz door en namen snel een ruime voorsprong, die zelfs opliep tot 21 punten. Door de overwinning hebben de Jazz nu nog één overwinning nodig voor de tweede ronde van de play-offs.

Donovan Mitchell was een plaag voor de Thunder, met 33 punten. Met dit aantal verbrak Mitchell het franchise record van Karl Malone, als rookie met de meeste punten in een playoffwedstrijd. Daarnaast haalden bij de Jazz maar liefst zes spelers tien punten of meer. Bij OKC scoorde Paul George 32 punten en was Russell Westbrook belangrijk met 23 punten en 14 rebounds.

Het was een fysieke wedstrijd, waarbij Jae Crowder zelfs van het veld werd gestuurd vanwege een technische fout. Daarnaast had Westbrook al vier fouten gemaakt in de eerste helft, nadat hij eerder had beloofd dat hij Ricky Rubio van de Jazz zou stoppen. Rubio, pointguard van de Jazz, speelde in game drie een geweldige wedstrijd waar hij een triple-double haalde.

UP NEXT

De mogelijke beslissing tussen de Thunder en de Jazz kan al vallen in de nacht van woensdag op donderdag om 03:30 uur in Oklahoma City.

Coverphoto: Jeffrey D. Allred