Lakers verliezen opnieuw, Sixers blijven top

De Los Angeles Lakers kunnen maar niet winnen buiten het eigen Staples Center. Vrijdagnacht verloren ze namelijk in Orlando tegen de Magic waardoor ze nu 1-7 ‘on the road’ zijn. Bovendien betekende het verlies een tweede op een volgende nederlaag nadat donderdag ook al verloren werd van Miami. De Philadelphia 76’ers blijven ondertussen sterk spelen want ze klopten de Atlanta Hawks, nochtans ook goed bezig.

De wedstrijd in Orlando werd gespeeld in een enigszins gespannen sfeer. Het is al lang geen geheim meer dat Dwight Howard graag weg wil bij de Magic en de Lakers staan op zijn lijst van teams waar hij zich wel zou thuis voelen. Bovendien zijn de Magic sterk geïnteresseerd in Andrew Bynum, Howard’s rechtstreekse tegenstander in deze wedstrijd, en kwam er het nieuws dat Kobe Bryant (foto boven) regelmatig berichten stuurt naar Howard. Het was dus afwachten of Howard mentaal wel 100% zou zijn.

Maar van bij de start bleek dat Howard (foto) klaar was voor de Lakers. Al na zes minuten in het eerste kwart had Bynum zijn twee fout beet. De Magic gooiden de bal constant naar Howard die een aantal knappe ‘post moves’ liet zijn. De Magic leidden comfortabel met 22-10 en Howard was goed voor 6 punten en 5 rebounds.

Het twee kwart verliep al niet veel beter voor de Lakers want met nog amper twee minuten te spelen in de eerste helft leidden de Magic met 45-22, een kloof van 23 punten dus. De Lakers konden amper 29% van hun schoten maken en keken dus opnieuw tegen een grote achterstand aan. Howard had bij de rust al 15 rebounds.

Maar net als in de wedstrijd tegen de Heat waren de Lakers in staat om de Magic toch nog even angst in te boezemen, zelfs twee keer. Het derde kwart was amper bezig of de voorsprong van de Magic was nog maar 11 punten (48-37). Pau Gasol en Andrew Bynum kwamen gretig uit de kleedkamers en speelden zowel offensief als defensief erg sterk. Maar na twee driepunters van Ryan Anderson en JJ Redick werden de harten van de Magic-fans (voorlopig althans) gerust gesteld.

Voorlopig want met nog zes minuten te spelen in het vierde kwart kwamen de Lakers plots op 8 punten (74-66). Bij het volgende balbezit van de Magic was er echter discussie over wie de bal had doen buitengaan. Kobe Bryant werd boos nadat de bal in het voordeel van de Magic werd gegeven. Gevolg: technische fout. Nelson maakte de vrijworp, Jason Richardson maakte vervolgens een dunk (slechte defense Kobe), en een driepuntschot van Ryan Anderson bezegelde het lot van de Lakers. Eindscore: 92-80.

Howard eindigde de wedstrijd uiteindelijk met  21 punten en 23 rebounds. Kobe Bryant maakte 30 punten voor de Lakers, waar Bynum slechts 27 minuten op het parket stond door foutenlast. Volgende stop voor de Magic is maandag in Boston, de Lakers spelen zondag al thuis tegen Indiana.

Ondertussen blijven de Philadelphia 76’ers de verrassing van het seizoen. De jonge Sixers draaien vlot mee aan de top van het Oosten en lijken een kandidaat voor een top 4 ranking (wat thuisvoordeel oplevert in de playoffs). Vrijdag klopten ze de Atlanta Hawks, die eveneens meedraaien met de besten in het Oosten.

De wedstrijd startte wel niet erg goed voor de Sixers. Na het eerste kwart keken ze tegen een achterstand aan van zes punten en ook in het tweede kwart kon het team niet overtuigen. Na een maximale achterstand van 11 punten was het bij de rust 47-39 voor de Hawks.

Toch was er geen paniek bij de Sixers. “Ik denk niet dat er iemand verontrust was. Of we nu voor of achter staan, we hebben veel vertrouwen. De coaches hebben veel vertrouwen in ons en we weten dat we sterk uit de kleedkamers gaan komen. We weten wat we doen”, vertelt point guard Jrue Holiday.

De Hawks konden hun voorsprong behouden tot 51-44. De Sixers scoorden dan veertien onbeantwoorde punten en namen de controle over. De Hawks kwamen nooit meer dichter dan vijf punten. Eindscore: 90-76.

Bij de Sixers was Young topscorer met 20 punten. Elton Brand had 16 rebounds terwijl Holiday goed was voor 16 punten en 11 assists. Bij de Hawks was niemand echt goed. Joe Johnson kon slechts 8 punten maken en ook Josh Smith speelde zwak met 10 punten. De Hawks spelen zaterdag thuis tegen Cleveland, de Sixers trekken naar Miami voor een clash met de Heat.