NBA Recap (8): Durant nieuwe ‘Mister Clutch’

NBA Recap, een nieuwe rubriek op Sport Amerika, waarin we verslag doen van de gespeelde wedstrijden in de NBA. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van de wedstrijd. Hierbij Editie 8.

Chicago Bulls at Atlanta Hawks 94-109

De Atlanta Hawks maakten een einde aan de zegereeks van de Chicago Bulls door met 109-94 te winnen. Verdedigend stond het als een huis tegen de Bulls die niet één moment in de wedstrijd op voorsprong stonden. De Hawks hielden MVP Derrick Rose op slechts 8 punten.

Charlotte Bobcats at Indiana Pacers 77-99

De Indiana Pacers (6-2) wisten ook hun derde wedstrijd in eigen huis in winst om te zetten. De Charlotte Bobcats werden met 99-77 aan de kant gezet, dankzij een sterke tweede helft. Roy Hibbert scoorde 20 punten voor de Pacers die totaal zes spelers hadden die meer dan 10 punten noteerde. De Bobcats stonden bij rust nog met 49-43 voor, maar de Pacers plaatsten vervolgens een 56-28 run.

New York Knicks at Detroit Pistons 103-80

De New York Knicks hadden afgelopen zaterdag geen moeite met de Detroit Pistons. De ploeg van coach Mike D’Antoni besliste in het tweede kwart (39-18) al de wedstrijd. Amare Stoudemire was goed voor 22 punten en 8 rebounds, rookie Iman Shumpert was de startende point guard en noteerde 11 punten. Mike Bibby scoorde 16 punten vanaf de bank. De Knicks hebben nu een 4-4 record in het oosten.

Miami Heat at New Jersey Nets 101-91

Lebron James keerde terug in de basis voor de Heat, en dat liet hij aan iedereen weten. King James scoorde tegen de New Jersey Nets 22 van zijn 32 punten in het eerste kwart. Dwyane Wade miste voor de derde keer achter elkaar een wedstrijd vanwege een gekneusde linkervoet. Kris Humphries blonk uit voor de Nets met 25 punten en 12 rebounds. Miami (8-1) verstevigde de koppositie in het oosten.

Oklahoma City Thunder at Houston Rockets 98-95

Wat is het toch lekker spelen als je Kevin Durant hebt rondlopen in je team. KD maakte een jumper met nog 22 seconden te gaan op de klok en twee belangrijke vrije worpen en hielp zo zijn ploeg naar een 98-95 overwinning op de Houston Rockets. De nieuwe Mister Clutch.