NBA Recap (64): Game-winner Paul tegen Sixers

NBA Recap, een nieuwe rubriek op Sport Amerika, waarin we verslag doen van de gespeelde wedstrijden in de NBA. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van de wedstrijd. Hierbij Editie 64.

Atlanta Hawks at Orlando Magic 89-87/OT

Josh Smith scoorde 23 punten en pakte 19 rebounds, Joe Johnson maakte vier belangrijke vrije worpen in de slotfase en de Atlanta Hawks versloegen de Orlando Magic met 89-87 na verlenging. Ryan Anderson was goed voor 21 punten en 9 rebounds voor de Magic die nu een 16-11 record hebben in het oosten. Atlanta doet het beter met een 18-9 record.

LA Clippers at Philadelphia 76ers 78-77

Chris Paul vertrouw je de bal toe in crunch time. De spelverdeler was goed voor 24 punten en maakte tegen de Philadelphia 76ers de winnende score over verdediger Andre Iguodala met nog 3.2 seconden te gaan op de klok. Blake Griffin scoorde 16 punten en pakte 11 rebounds die ervoor zorgde dat Paul het laatste schot kon nemen. Griffin dook naar de bal en voorkwam een turnover van CP3.

Miami Heat at Washington Wizards 106-89

The Big Three van Miami waren veel te sterk voor de Washington Wizards. Chris Bosh scoorde 24 punten en pakte 11 rebounds, Dwyane Wade noteerde 26 punten en Lebron James was goed voor 18 punten en 9 assists in de eenvoudige 106-89 overwinning. JaVale McGee scoorde 24 punten en pakte 13 rebounds voor de Wizards die 22 van de 27 wedstrijden hebben verloren.

Boston Celtics at Toronto Raptors 74-86

Na de nederlaag tegen de Lakers zag haperde het spel van de Boston Celtics ook tegen de Toronto Raptors. DeMar DeRozan scoorde 21 punten, Jose Calderon was goed voor 17 punten en 14 assists en de Raptors boekten een sterke 86-74 overwinning op de Celtics. Pas de derde zege op Boston in de laatste twintig ontmoetingen. Doc Rivers weet even niet waar hij het moet zoeken.

Chicago Bulls at Charlotte Bobcats 95-64

De Bulls namen het op tegen de ploeg met het slechtste record in de NBA en dus nam Derrick Rose een avond vrijaf om zijn rug te laten herstellen. Geen probleem. De Bulls namen in het eerste kwart al een voorsprong van 14 punten en boekten uiteindelijk een eenvoudige 95-64 overwinning. Joakim Noah was goed voor 17 punten en 14 rebounds en Chicago is nu 5-1 zonder Rose.

Milwaukee Bucks at Cleveland Cavaliers 113-112/OT

De Milwaukee Bucks knokten zich terug in de wedstrijd nadat coach Skott Skiles met opzet twee technische fouten pakte om een soort van signaal af te geven. Brandon Jennings scoorde 24 punten en deelde 8 assists uit in de 113-112 overwinning op de Cleveland Cavaliers na verlenging. De Cavs speelden zonder rookie Kyrie Irving en zagen ook Anderson Varejao uitvallen met een blessure.