NBA Recap (41): Howard boos op zijn teamgenoten

NBA Recap, een nieuwe rubriek op Sport Amerika, waarin we verslag doen van de gespeelde wedstrijden in de NBA. Welke spelers vielen er op en welke spelers vielen er door de mand, uiteraard met een videosamenvatting van de wedstrijd. Hierbij Editie 41.

Charlotte Bobcats at Philadelphia 76ers 72-89

Luo Williams scoorde 17 punten voor de Philadelphia 76ers in de 89-72 overwinning op de Charlotte Bobcats. De Sixers verbeterden daarmee hun record in het oosten naar 13-6. Allemaal leuk en aardig, maar wij als Nederlanders keken vooral naar de comeback van Francisco Elson. De veteraan kwam vier minuten in actie, pakte een rebound, blokte een schot, en schoot één keer mis.

Indiana Pacers at Boston Celtics 87-94

Paul Pierce scoorde 17 van zijn 28 punten in het derde kwart en de Boston Celtics versloegen in eigen huis de Indiana Pacers. De vierde overwinning op rij voor de Celtics die opnieuw speelden zonder starters Rajon Rondo, Ray Allen en Jermaine O’Neal. Boston heeft nu een 9-9 record in het oosten.

New Jersey Nets at Cleveland Cavaliers 99-96

De New Jersey Nets hebben voor de tweede keer op rij een wedstrijd weten te winnen. In Cleveland werden de Cavaliers met 99-96 verslagen. De spelverdelers stonden centraal in deze wedstrijd. Deron Williams scoorde 27 punten en deelde 10 assists uit voor New Jersey. Rookie Kyrie Irving was goed voor 32 punten en 6 rebounds voor de Cavaliers. De Nets hebben nu een 7-13 record in de Eastern Conference.

Atlanta Hawks at Detroit Pistons 107-101/OT

De Atlanta Hawks knokten zich tegen de Detroit Pistons terug in de wedstrijd en wisten uiteindelijk een verlenging af te dwingen, dankzij Joe Johnson’s driepunter met nog 1.9 seconden te gaan in het vierde kwart. In extra tijd namen de Hawks afstand van de Pistons. Josh Smith was goed voor 19 punten, 11 rebounds en 8 assists. Greg Monroe noteerde 22 punten en 11 rebounds voor de Pistons.

Orlando Magic at New Orleans Hornets 67-93

Dwight Howard was boos na afloop van de ontluisterende 93-67 nederlaag in New Orleans. Boos op zijn teamgenoten. “Als jullie niet willen spelen, blijf dan achter in de kleedkamer”, zei de center in de rust. Het mocht niet baten. Howard was de enige die zijn niveau haalde met 28 punten en 16 rebounds.

Milwaukee Bucks at Chicago Bulls 100-107

Derrick Rose scoorde 34 punten en de Chicago Bulls herstelden zich knap na de nederlaag tegen de Indiana Pacers met een 107-100 overwinning op de Milwaukee Bucks. De Bucks speelden zonder hun center Andrew Bogut die er voorlopig uit is met een gebroken enkel. Milwaukee heeft nog geen wedstrijd gewonnen wanneer de lange Australiër niet mee kan doen. De Bulls verbeterden hun record naar 17-4 in de Eastern Conference.

Washington Wizards at Houston Rockets 76-103

Coach Kevin McHale gaf de laatste drie wedstrijden de voorkeur aan rookie Chandler Parsons. Chase Budinger moest genoegen nemen met een reserverol, maar kreeg afgelopen vrijdag tegen de Washington Wizards de nodige minuten om zich te bewijzen nadat Kevin Martin weg viel met een blessure. Budinger scoorde 21 punten voor de Rockets in de eenvoudige 103-76 overwinning op de Wizards.