MLB Analyse: Kemp nog zonder honkslag voor Dodgers

Door

San Diego Padres v Los Angeles Dodgers

Het was opnieuw een frustrerende avond voor Matt Kemp en de Los Angeles Dodgers. De 28-jarige center fielder kwam in de 5-3 nederlaag tegen de San Francisco Giants opnieuw niet tot een honkslag en slaat tot dusver in het seizoen 0 uit 10. Sterker nog, in de laatste zeven wedstrijden tegen de Giants kwam Kemp niet tot een honkslag (0 uit 25).

Pitchers benaderen Kemp anders

Hoe anders was dat in het seizoen 2011 toen Kemp on fire was tegen de pitching van de Giants met .359/.446/.672 (BA/OBP/SLG) splits. Sinds de start van het seizoen 2012 vallen de Giants’ pitchers Kemp anders aan in de slagzone (bron ESPN).

u2WqqTL (1)

En met succes, want Kemp’s splits waren voorafgaande aan de wedstrijd van woensdag .203/.238/.322 sinds de start van het seizoen in 2012. Natuurlijk, drie wedstrijden in het nieuwe seizoen is een small sample size, en Kemp is niet voor niets een NL MVP kandidaat nadat hij in 2011 goed was voor 39 HR’s, 126 RBI’s, 40 SB en een 7.8 WAR.

Kemp is dan ook de laatste persoon die zich zorgen maakt over z’n ‘slump’. “Ik voelde me goed vandaag. Ik raakte de bal hard en verdiende een vrije loop. Je kunt nou eenmaal niet altijd een honkslag slaan.” Dodgers’ manager Don Mattingly snapt dat Kemp dringend op zoek is naar z’n eerste honkslag. “I think Matt is fine.

De Dodgers (1-2) hebben nu een dag vrij en vervolgen vrijdag het seizoen tegen de Pittsburgh Pirates. “De series tegen de Giants ligt nu achter ons. We maken ons nu op voor Pittsburgh”, aldus Kemp die .387 (29 uit 93) slaat met drie homeruns en negentien binnen geslagen punten in zijn loopbaan tegen de Pirates.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen