NBA Highlight Reel: Blake Griffin MVP, Billionaire Kiss Cam

Door

steve-ballmer-mark-cuban-kiss-cam-102915-twitter-ftr_c40lskeuvsyt1qpy7sz3j2xtm

Elke ochtend maakt de NBA-redactie van SportAmerika naast de NBA recap, waarin de belangrijkste wedstrijd(en) worden besproken, een highlight reel van de mooiste momenten van de afgelopen nacht in het Amerikaanse basketball.

1. Billionaire Kiss Cam
Dat Mark Cuban en de Los Angeles Clippers nooit beste vrienden zullen worden, lijkt na de DeAndre Jordan soap van afgelopen zomer wel duidelijk. In een interview voorafgaand aan de wedstrijd van zijn Dallas Mavericks en de Clippers was de miljardair dan ook niet te beroerd om nog maar eens duidelijk te maken hoe hij over de club uit Los Angeles denkt.

En als je je een beetje rot voelt is er natuurlijk maar één ding dat je opvrolijkt: De Kiss Cam! In het Staples Center is de regie erg scherp en brengt Cuban split screen met Clippers eigenaar en miljardair Steve Balmer in beeld op de Kiss Cam. Het resultaat is hartverwarmend.

2. Blake Griffin MVP
Ondertussen was er in datzelfde Staples Center iemand bezig met hele andere dingen. Blake Griffin ontwikkelt zich al jaren en is allang niet meer alleen maar bezig met dunken. Griffin is naast natuurlijk verschrikkelijk atletisch ook een uitstekend passer. Daarnaast is zijn jumpshot de afgelopen jaren automatic geworden, zoals ze het in de NBA zo mooi noemen als raak schieten bijna een zekerheid geworden is.

Griffin scoorde vannacht 26 punten en schoot elf van zijn zeventien schoten raak. Ook pakte hij tien rebounds. Als de Clippers hoog eindigen dit jaar en Griffin zo blijft spelen is het niet meer dan logisch dat hij kandidaat zal zijn voor de titel van MVP. 

https://youtu.be/Ow0udVekrCw

3. DEREK FISHER!!!
Matt Barnes kreeg van zijn ploeggenoten bij de Memphis Grizzlies een staande ovatie toen hij voor het eerst weer op de training kwam na het grote incident met Derek Fisher. Barnes kreeg laatst een tekstbericht van één van zijn kinderen dat New York Knicks coach en ex-ploeggenoot van Barnes bij de Lakers, Derek Fisher, op visite was bij zijn ex-vrouw. En aangezien het niet ging om een kopje koffie besloot Barnes in de auto te springen om vervolgens Fisher een rechtste directe te geven. Een aantal fans van de Indiana Pacers besloten dan ook om de forward van de Grizzlies te trakteren op een leuk liedje tijdens het schieten van vrije worpen.

4. Rookies
Vannacht lieten de rookies ook weer van zich horen. De New York Knicks verloren van de Atlanta Hawks. Natuurlijk geen schande, aangezien de Hawks vorig jaar natuurlijk de nummer één van de Eastern Conference en de Knicks de nummer één-na-laatst waren. Maar er is hoop in The Big Apple! Mede dankzij de 20-jarige Letse rookie Kristaps Porzingis.

Ook Indiana heeft een veelbelovende rookie met Myles Turner. Tijdens de laatste aflevering van Buckets liet Belgisch professioneel basketballer Thomas de Thaey al weten dat hij Turner hoge ogen ziet gooien. Hieronder de eerste score van de jonge center.

5. Frozen Curry
Ga dit nou alsjeblieft niet proberen. Curry in de vriezer leggen om er een ijsje van te maken is waarschijnlijk geen succes. We hebben het hier over Steph Curry, je weet wel, de MVP van afgelopen seizoen. Dat Steph en zijn vrouw Ayesha een leuk stel zijn samen is een understatement. Hieronder een Dubsmash filmpje van een stukje uit Frozen door de twee. 

#tbt to when Frozen was cool. But as parents, Frozen is always cool. And don’t act like you don’t know the words! #dadshavefuntoo Een video die is geplaatst door Wardell Curry (@stephencurry30) op

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen