Billups mist rest van seizoen door blessure

Door

Het seizoen van Chauncey Billups is ten einde. De 35-jarige guard van de Los Angeles Clippers scheurde maandag in het duel tegen de Orlando Magic zijn achillespees in zijn linkerbeen. Met nog 5.48 minuten te gaan in het vierde kwart viel Billups op de grond, zonder dat er iemand in de buurt was. De basketballer onderging dinsdagochtend een MRI scan in een ziekenhuis in Cleveland. Donderdag keert Billups terug in Los Angeles en zal dan verder worden onderzocht.

De blessure van Billups is een grote tegenslag voor de Clippers. De guard was een onderdeel van de vaste rotatie van coach Vinny Del Negro, naast Chris Paul. Hij kwam gemiddeld tot 15 punten, 4 assists en 2,5 rebounds. Maar belangrijker was dat hij met zijn veertien jaar ervaring beslissend kon zijn op de belangrijke momenten. Niet voor niets luidt zijn bijnaam Mister Big Shot.

Paul liet zich na het duel gisteren al lovend uit over Billups. “Hij is de beste guard waarmee ik heb gespeeld sinds ik in de NBA ben. Ik vertrouw hem in alles. Hij betekent zoveel voor dit team.” Ook Blake Griffin baalde van de blessure. “Het is pijnlijk. Je wilt dit niet, maar er is nu niets meer aan te doen. We moeten verder.”

Het is te hopen dat deze blessure, waaraan Billups op nog niet bekende termijn zal worden geopereerd, niet het einde betekent van een indrukwekkende loopbaan. Eventuele vragen over een mogelijk pensioen werden door de hoofdpersoon zelf al meteen tegengesproken. “Ik kom terug, zeker weten. Ik ben nog niet klaar. Ik ga niet met pensioen.” Dat zal in de komende weken en maanden moeten blijken. Een ding is zeker, deelname aan de Olympische Spelen in augustus in Londen kan hij vergeten.

De Clippers, tweede in de Western Conference met vijftien zeges en zeven nederlagen, zullen ondertussen verder moeten. Randy Foye en Mo Williams, die het uitstekend deed als zesde man vanaf de bank,  moeten de leegte van Billups op zien te vullen.

Ook leuk om te lezen