NBA Highlight Reel: Walkover in Oklahoma City, thriller in Atlanta

Door

Durant Westbrook
Bij de NBA redactie van SportAmerika houden wij onze ogen open. Voor de mensen die ze soms even toeknijpen maken wij deze Highlight Reel. Een compilatie van samenvattingen, tweets en andere leuke filmpjes van de afgelopen nacht in de NBA. Vandaag natuurlijk de eerste dag van de NBA Play-offs 2016. Een walkover in Oklahoma City en een ware thriller in Atlanta.

Paul George
We beginnen in Toronto, waar de eerste verrassing van de play-offs eigenlijk al gelijk plaatsvond. Voorafgaand aan het seizoen leek het erop dat de Indiana Pacers niet veel zouden gaan doen. Maar we vergaten met zijn allen bijna dat Indiana nog altijd een top 15 NBA-speler in de gelederen heeft. Paul George nam in het derde kwart de wedstrijd over en zorgde er met zijn 33 punten (hij schoot twaalf van zijn 22 schoten raak, waaronder vier uit vijf driepunters) voor, dat de Toronto Raptors met 100-90 werden verslagen. Het mooie van Paul George is, dat de beste man ook nog eens heel erg goed kan verdedigen! Door zijn lockdown defence op DeMar DeRozan scoorde laatstgenoemde slechts veertien punten (hij schoot vijf van zijn negentien schoten raak en raakte geen enkele driepunter).

Hier enkele hoogtepunten uit het geweldige derde kwart van George.

En een filmpje van ruim vijf minuten, waarin al het defensieve geweld van PG13 te zien is.

En in Toronto was iedereen weer eens boos. Dat ze zo vroeg moesten spelen was al een probleem, maar ook de scheidsrechter moest het ontgelden. Vanuit het publiek liet een Raptors fan weten wat hij van de prestaties van de wedstrijdleiding vond.

Steph Curry
Er vrij snel vanaf gaan met een enkelblessure, nog geen twintig minuten spelen en alsnog topscorer van een wedstrijd worden. Steph Curry zette met zijn zeventien punten in het eerste kwart de toon en zorgde ervoor, dat de Golden State Warriors na twaalf minuten speeltijd de Houston Rockets al compleet in hun zak hadden. De Warriors wonnen de wedstrijd met 78-104, ondanks het uitvallen van Curry waarvan het twijfelachtig is of hij in de tweede game op maandag het veld zal gaan betreden. De Rockets verweerden zich in het tweede kwart nog een beetje, maar werden verder gewoon compleet onder de voet gelopen door de Warriors.

Zoals iedereen al verwachtte was Patrick Beverley weer eens helemaal zichzelf. Binnen zes minuten in het eerste kwart irriteerde Curry zich zo aan de agressieve point guard van de Rockets, dat het eerste (en vast en zeker niet het laatste) opstootje rond Beverley van deze series een feit was. Het leverde beide heren een technische fout op.

En het leverde Beverley een botsing met dit moving screen op. Met de groeten van Draymond Green.

Thriller in Atlanta
De eerste game van de Boston Celtics en de Atlanta Hawks was allesbehalve saai. Aan het einde van de eerste helft hadden de Hawks een riante voorsprong, maar de Celtics kwamen knap terug in de tweede helft. Halverwege het vierde kwart had de ploeg van Brad Stevens een achterstand van zeventien punten weggewerkt en namen ze zelfs een voorsprong in dit zeer vermakelijke duel. Het trio Jeff Teague, Al Horford en Paul Millsap liet zich echter gelden en zorgde ervoor dat de winst naar Atlanta ging (101-102). Hieronder enkele highlights.

Wel een enorme aderlating voor de ploeg uit Boston is het uitvallen van Avery Bradley met een blessure aan zijn hamstring. Het ziet er niet goed uit voor de guard en het is dan ook twijfelachtig of we hem deze series nog in actie zullen gaan zien.

En O ja! Kent Bazemore stond gewoon op de verkeerde plaats op het verkeerde moment.

Thunder walkover
In het reguliere seizoen wonnen de Dallas Mavericks geen enkel duel van de Oklahoma City Thunder. Vannacht gingen de Mavs kansloos ten onder in Chesapeake Energy Arena met (70-108). Topscorer bij de Mavericks was good old Dirk Nowitzki met achttien punten. Verder wist geen enkele Maverick in de dubbele cijfers te scoren. J.J. Barea, die de ploeg uit Dallas de afgelopen tijd op sleeptouw nam, viel uit met een blessure aan zijn kruis. Nog meer problemen voor Rick Carlisle en zijn mannen, die toch al niet veel kans leken te hebben tegen de Thunder.

Het probleem zou kunnen zitten in een aantal externe factoren. Misschien dat het kruis van Barea niet genoeg bewegingsvrijheid had. De mensen die deze mogelijkheid opperden deden ook een ontdekking over Nowitzki, die er blijkbaar een hele rare trainingsmethode op nahoudt.

Aan de kant van Oklahoma City waren het uiteraard the usual suspects die hun stempel op de wedstrijd drukten. Russell Westbrook en Kevin Durant waren samen goed voor 47 punten. Maar ook de bigs deden een duit in het zakje. Serge Ibaka scoorde 17 punten (zeven uit acht vanaf het veld en drie uit die vanachter de driepuntslijn) en de Turkse center Enes Kanter liet zich weer eens gelden. Kanter kwam zoals altijd van de bank en zette in slechts een kleine 24 minuten zestien punten en dertien rebounds op het scorebord.

Ook deed Westbrook zijn beste Stephen Curry imitatie.

Top 5

Foto: Archief

4 Reacties
 1. Robkazoe 8 jaar ago

  Toronto weer in Game 1 geklopt. Hopelijk kunnen de pacers doorzetten.

 2. Joost (Pacersfan) 8 jaar ago

  Game 2 wordt moeilijk, Rob. Maar mochten “we” die winnen… dan zou Toronto zomaar eens in elkaar kunnen storten. Maar voorlopig ga ik uit van een Raptors win in Game 2.

  Wel leuk hoe de Pacers bijna elk jaar toch weer redelijk worden onderschat.

 3. Mike Tibbert 8 jaar ago

  Iedereen was even vergeten hoe vreselijk goed Paul George eigenlijk is.

 4. Joost (Pacersfan) 8 jaar ago

  Klopt, Mike. En het mooie is… dit is zijn recovery jaar. Ik durf er behoorlijk wat om te verwedden dat hij volgend jaar een piekjaar zal hebben, volledig hersteld van zijn blessure, in de bloem van zijn carriere en een jaar ervaring als de onbetwiste leider van de Pacers op het veld achter de rug.

  Ben ook wel erruuug benieuwd welke moves Indy gaat maken in de zomer…

  Trouwens props dat je Vogel nog complimenteerde tijdens Buckets. Het is geen Pop of een Jeff van Gundy, maar zonder twijfel (m.i. tenminste) wel een van de beste actief dienende NBA-coaches.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen