NBA 2013-2014 preview: San Antonio Spurs

Door

San Antonio Spurs v Atlanta Hawks“De Spurs zijn te oud”, “Tim Duncan zit nu écht in de nadagen van z’n carrière”, “ze zijn te afhankelijk van Tony Parker” en “zo goed als het afgelopen seizoen zullen ze het niet gaan doen”. Het zijn opmerkingen die de San Antonio Spurs al een aantal seizoenen te horen krijgen. Niets blijkt minder waar. De Spurs zijn misschien niet de jongsten, maar bulken van de ervaring. Duncan kan op deze manier nog tien seizoenen mee en het ene seizoen is vaak nog beter dan het andere.

In San Antonio vinden ze het allemaal prima. Laat de mensen maar denken dat ze niet meedoen voor de titel. Laat alle schijnwerpers maar schijnen op Miami, Oklahoma, Chicago, Los Angeles en ook Houston. De Spurs maken zich klaar voor wederom een topseizoen en een gevecht tot het bittere eind. Daar was het seizoen 2012-2013 geen uitzondering op.

Afgelopen seizoen

Bovenstaand GIF-je vat San Antonio’s seizoen perfect samen. Nét niet. Ray Allen van de Miami Heat schiet een ongekend belangrijke driepunter raak in wedstrijd zes van de afgelopen NBA-finale. Daarmee schiet hij de wedstrijd naar een verlenging waarin de Heat uiteindelijk aan het langste eind zouden trekken. Ook wedstrijd zeven werd door Miami gewonnen en zodoende zagen de Spurs de titel door hun vingers glippen. En wat waren ze dichtbij …

duncanmiss_medium

Concurrentie sterker dan ooit
Volgens een aantal mensen zouden de Spurs de finale niet eens gehaald hebben als Russel Westbrook van de Oklahoma City Thunder niet geblesseerd zou zijn geraakt. Maar ja, ook dat is topsport. Uiteindelijk stonden de Spurs, en dus niet de Thunder, tegenover de Miami Heat. Dan is het niet meer dan logisch dat de Spurs ook dit seizoen weer een belangrijke titelkandidaat zijn. Dat gezegd hebbende is de concurrentie misschien wel sterker dan ooit. De verschillen in de top zijn nog kleiner geworden en de Spurs zullen alle zeilen bij moeten zetten om het westen te winnen. Kevin Durant en zijn Thunder hebben er weer een jaar ervaring bij en als Westbrook weer fit is, zal het niet lang duren voordat OKC weer de te kloppen ploeg is. Daarnaast hebben de Houston Rockets op papier een bijzonder sterk team en zijn de Los Angeles Clippers deze zomer een stuk sterker en serieuzer geworden. Neem daarbij de stugge Memphis Grizzlies en de up-and-coming Golden State Warriors, en je kunt concluderen dat het een pittige strijd gaat worden.

All about TP

Nog maar eens een GIF-je. Dit maal van de man die nu al een paar seizoenen de absolute ster is van de Spurs. Niet lang geleden werd er nog gesproken over een big three in San Antonio. Naast Parker waren Duncan en Manu Ginobili ook van All-Star niveau. Die laatste twee zitten nu toch echt in de herfst van hun carrières. Dat wil overigens niet zeggen dat ze minder belangrijk zijn geworden. Naast dat ze ook statistisch gezien hun steentje nog altijd bijdragen, zijn ze ook in de kleedkamer van onschatbare waarde. Maar, zoals gezegd is Parker binnen de lijnen de absolute leider en go-to-guy. Hoe uitgebalanceerd het team ook is en hoe goed Greg Popovich ook coacht, het succes van de Spurs zal afhangen van Tony Parker. Als het gaat om succes voor de Spurs mag één naam zeker niet ontbreken: die van Kawhi Leonard. De jonge guard/forward brak afgelopen seizoen definitief door en is helemaal klaar om de minuten van Ginobili over te nemen, iets wat ie afgelopen seizoen al veelvuldig deed. De 22-jarige Leonard is de toekomst van de Spurs.

Conclusie
De San Antonio Spurs gaan ‘gewoon’ weer een topseizoen tegemoet. De combinatie van veel ervaring, jong talent en één van de beste coaches in NBA-geschiedenis gaat er voor zorgen dat het weer een extra lang seizoen wordt in San Antonio. Ze zijn misschien niet de topfavoriet voor de titel, maar dat zijn ze bijna nooit. Tegelijkertijd moet je niet gek opkijken als ze teams als de Thunder, Clippers en Rockets over de knie leggen en straks in juni wederom het westen vertegenwoordigen in de NBA-finals.

NBA 2013-2014 preview30. Orlando Magic / 29. Charlotte Bobcats / 28. Cleveland Cavaliers / 27. Phoenix Suns / 26. New Orleans Pelicans / 25. Sacramento Kings / 24. Washington Wizards / 23. Detroit Pistons / 22. Minnesota Timberwolves / 21. Portland Trail Blazers / 20. Philadelphia 76ers / 19. Toronto Raptors / 18. Dallas Mavericks / 17. Utah Jazz / 16. Milwaukee Bucks / 15. Boston Celtics / 14. Chicago Bulls / 13. New York Knicks / 12. Los Angeles Lakers / 11. Atlanta Hawks / 10. Golden State Warriors / 9. Denver Nuggets / 8. Memphis Grizzlies / 7. Indiana Pacers / 6. Los Angeles Clippers / 5. Houston Rockets / 4. Brooklyn Nets / 3. Oklahoma City Thunder

Foto’s: Getty Images

2 Reacties
  1. Polderbewoner 10 jaar ago

    Naast Kawhi Leonard verwacht ik dit seizoen ook meer minuten voor Danny Green. Ook zijn de spurs er in de breedte op vooruit gegaan door de aanwezigheid van Marco Belinelli.

    Ik gun Tim Duncan en Greg Popovich nog wel een grote prijs voordat ze stoppen.

  2. Joost 10 jaar ago

    Als de Pacers het niet halen dan mogen de Spurs van mij zonder meer nog een titel voor Timmeh halen. Sympathiek team en franchise met Tim Duncan als de speler waar ik verschrikkelijk veel bewondering en respect voor heb.

    Toonbeeld van hoe een small market geleid dient te worden (samen met Indy 😉 ).

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen