SportAm-lezers vs. Experts: Lakers & Celtics niet naar play-offs?

Door

Vorige week vroegen we in een poll of de Los Angeles Lakers en Boston Celtics zich niet gaan plaatsen voor de play-offs. Opvallend is dat maar liefst 75 procent van jullie verwacht dat minimaal een van de teams zich niet gaat plaatsen. Een unieke situatie dat zowel de Lakers al de Celtics het na-seizoen niet halen ziet slechts een klein gedeelte gebeuren. De Lakers maken volgens de SportAmerika-lezers de minste kans op de play-offs.

labo

Maar wat zeggen de experts van SportAmerika. Wat gaan de Lakers en de Celtics volgens hen doen?

Vincent van Genechten: Dit hangt sterk samen met de aankomende trade deadline. Wat zullen beide clubs doen: de situatie laten zoals ze is of een aantal wijzigingen doorvoeren? Voor beide lijkt het er sterk op dat ze voor de tweede optie zullen kiezen. Deze teams zijn winnaars. Die gaan niet voor een zevende of achtste seed in de playoffs. Het lijkt me dus sterk dat de Lakers en de Celtics dit jaar zullen ontbreken in de playoffs. Lakers wel, Celtics wel.

Jelte Posthumus: Boston staat nu op de achtste plek in het oosten en ik zie niet in welk team hen nog in kan halen. De Celtics hebben recent een aantal goede wedstrijden neergezet en bij Paul Pierce en Kevin Garnett blijkt het vuur allerminst gedoofd. Kampioen zullen ze zeker niet meer worden, maar ze kunnen het andere teams nog wel degelijk moeilijk gaan maken tijdens de play offs. Voor de Lakers durf ik inmiddels mijn handen niet meer in het vuur te steken. Vertrekt Pau Gasol, of blijft hij? Met elke dag die verstrijkt terwijl er veel vraagtekens zijn, nemen de play-off- en titelkansen verder af. Zoals de vlag er nu bij hangt, vrees ik dat Kobe & Co moeten inzetten op het seizoen 2013-2014. Bizar, gezien het talent dat ze in huis hebben. Lakers niet, Celtics wel.

Jan Willem Zeldenrust: De Lakers staan in de sterke Western Conference duidelijk voor de minst makkelijke opgave. Vooral uit zijn ze heel slecht en meer dan de helft van de resterende wedstrijden moeten buiten LA worden gespeeld. Nee, de Lakers moeten heel goed spelen en concurrenten Portland en Houston slecht, willen de Lakers de play-offs halen. Voor de Celtics moeten oppassen voor Philadelphia. Ondanks de goede recente reeks zonder de sterspeler, gaat zijn verlies de Celtics wel opbreken. De vraag is of de wisselvallige 76ers daarvan kunnen profiteren. Ik geef Boston het voordeel van de twijfel. Lakers niet, Celtics wel.

 

Ook leuk om te lezen