MVP Durant unaniem verkozen tot All-NBA Team

Door

Oklahoma City Thunder v Phoenix Suns

Kevin Durant, LeBron James, Chris Paul, James Harden en Joakim Noah. Dat zijn de namen van het All-NBA Team van seizoen 2013/2014. Kevin Durant, de power forward van de Oklahoma City Thunder en de most valuable player van dit seizoen, ontving de meeste stemmen. Sterker nog: op alle 125 stembriefjes werd de naam van Durant ingevuld.

LeBron James (Miami Heat), vorig seizoen nog de meest gewaardeerde speler van de NBA, ontving 124 stemmen en zag zichzelf daarmee voor de zevende keer op rij terug in het eerste All-NBA Team. Voor Chris Paul (LA Clippers) was het de vierde keer dat hij werd uitverkoren. James Harden, de spelmaker van de Houston Rockets, en Joakim Noah, de extraverte verdedigingsspecialist van de Chicago Bulls, haalden de hoofdmacht voor de eerste keer in hun carrière.

In de twee reserveteams vinden we de namen Blake Griffin, Kevin Love, Dwight Howard, Stephen Curry, Tony Parker (tweede team) en Paul George, LaMarcus Aldridge, Al Jefferson, Goran Dragic, Damian Lillard (derde team) terug.

Zoals altijd bij dit soort verkiezingen waren ook genoeg mensen het oneens met de uitverkiezing van de vijftien namen. Een veelgehoorde klacht was bijvoorbeeld het ontbreken van Russell Westbrook. Maar ook de namen van Carmelo Anthony, Dirk Nowitzki en Tim Duncan werden genoemd als omissies. De keuze om James Harden te verkiezen voor het eerste team werd door een flink aantal mensen genoemd als een fout omwille van zijn beperkte defensieve kwaliteiten.

De vijftien All NBA Team-spelers worden jaarlijks verkozen door 125 gerenommeerde mediafiguren in en om de NBA; sportjournalisten, omroepers en andere wijze mannen en vrouwen uit de pers. Doordat de NBA had gekozen om alle individuele voorkeuren van de 125 stemgerechtigden bekend te maken, kreeg Chris Sheridan de wind van voren. De verslaggever van ESPN moest zich op zijn eigen website verantwoorden voor het feit dat hij als enige van de 125 stemmers LeBron James niet in het eerste team had gezet. Sheridan koos voor Durant en Blake Griffin – maar werd op Twitter met de grond gelijk gemaakt.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen