Lakers winnen opnieuw na sterk optreden

Na de indrukwekkende overwinning tegen de Celtics, eergisteravond, waren de Los Angeles Lakers vrijdagnacht te sterk voor de New York Knicks met 113-96.

Kobe Bryant was weer in goeden doen met 33 punten. Bryant was in het eerste kwart onzorgvuldig met de bal. Al heel vroeg had Kobe 2 maal balverlies. Mede daardoor konden de Knicks vroeg uitlopen naar een 11-3 voorsprong in de Madison Square Garden. De superster was zelf van plan de ball te verdelen: ,,Ik wilde de ball goed rond laten gaan, maar ze sprongen er vroeg op. Zij voelden zich al vroeg lekker, dus ik probeerde ons aan de gang te brengen. Ik weet dat als ik twee of drie schoten raak dat mensen dan gaan denken dat het weer zo’n avond wordt en ze misschien minder lekker in hun vel zitten.”

New York coach Mike D’Antoni vond dat Bryant in zijn opzet geslaagd was:,,Kobe haalde ons zeker uit ons spel in het eerste kwart en pakte onze durf een beetje af. Hij maakte ongelofelijk moeilijke schoten, vooral in het eerste kwart.”

Kobe speelde het hele 4de kwart niet waardoor hij niet in de buurt kwam van zijn eigen record. Kobe heeft met 61 punten het hoogste aantal van alle spelers in de Madison Square Garden. Had hij meer dan 29 minuten gespeeld dan kon hij zijn eigen record misschien benaderen.

Pau Gasol, goed voor 20 punten, was tevreden na de wedstrijd: ,,We voelen ons nu goed met hoe we bezig zijn. Actief in de verdediging. Begrijpen hoe belangrijk de verdediging is en aanvallend zorgvuldig spelen. We moeten dit gewoon volhouden.”

Met het verlies komen de Knicks op 26-26. Sinds 28 november hebben ze niet meer evenveel verlies partijen als winst gehad. Stoudemire was goed voor 24 punten en 10 rebounds.

Het team uit de ‘Big Apple’ bezit nog altijd de 6de plaats in het oosten, maar hebben de Philadelphia 76ers vlak achter zich. Dit team is de laatste tijd juist in goeden doen, te zien aan de overwinning op de San Antonio Spurs, waardoor het voor de Knickerbockers belangrijk is dat zij vanavond in New Jersey weer een overwinning pakken tegen de Nets.

De Lakers blijven, met 38-16, tweede in het westen ondanks het verlies van de Spurs tegen de 76ers. Hun volgende ontmoeting is weer tegen een goed team. Deze vindt plaats in Orlando, op zondag, tegen de Magic.