MNF Recap: Packers blijven indruk maken en denderen over de Chiefs heen

Minnesota Vikings v Green Bay Packers

De Kansas City Chiefs op bezoek bij de Green Bay Packers was het affiche van Monday Night Football in week 3. De Chiefs waren 1-1 na winst in Houston en verlies tegen de Denver Broncos. De Packers waren na overwinningen op Chicago en de Seahawks 2-0. Aaron Rodgers is in bloedvorm, zelfs zonder Jordy Nelson, en eigenlijk kan je dat zeggen van de hele offense van Green Bay. Op voorhand dus een zware dobber voor Kansas City, in een uitverkocht Lambeau Field.

Al vanaf het begin werd duidelijk wie de regie in handen had, de eerste touchdown kwam van de thuisploeg. Rodgers vond als eerste Ty Montgomery, de rookie, voor een 8 yard touchdown pass. Alex Smith en zijn offense kregen vrijwel niets van de grond in het eerste kwart van de wedstrijd. Want nog voor het einde van het eerste deel vond Rodgers Randall Cobb voor een 3 yard touchdown, 14-0 Green Bay na het eerste kwart.

In het tweede kwart leken de mannen uit Kansas Cite de rug wat te rechten en kwamen ze al snel op het scorebord. Het was, uiteraard, Jamaal Charles die de bal de endzone inliep voor de eerste 6 punten voor de Chiefs.

Al dient hierbij wel vermeld te worden dat de drive ongeveer halverwege het veld begon door een gemiste conversion op 4th and down van de Packers. Maar desalniettemin lijkt de spanning weer terug en de Chiefs wat meer in de wedstrijd.
Halverwege het tweede kwart vond Rodgers de endzone zowaar niet en mocht Mason Crosby aanleggen vanaf 44 yards, de kick was goed en het verschil weer 10 punten.

Zo dachten de Kansas City chiefs de rust in te kunnen gaan met een achterstand van 13 punten(want de Packers waren in fieldgoal range), en wellicht zelf nog een super play van het eigen team. Ware het niet dat Tamba Hali offside sprong met nog 56 seconden op de klok en Aaron Rodgers zijn specialiteit kon uitvoeren: scoren in free plays. Besliste hij de wedstrijd tegen Seattle min-of-meer door twee van zulke situaties, ook ditmaal wist hij er wel raad mee. Hij zocht en vond James Jones in de endzone voor een 27 yard touchdown pass. Na conversion van Mason Crosby was de ruststand 24-7 in het voordeel van de Green Bay Packers.

De tweede helf begon met stops van beide verdedigingen. Tot Alex Smith halverwege in de problemen kwam en een interceptie gooide. Sam Shields maakt de interception en zorgt ervoor dat de Packers starten op de 4 yard lijn van de Chiefs. Rodgers had 1 pass nodig, op wie anders dan Randall Cobb, en de Packers lijken de wedstrijd in de tas te hebben: 31-7. Het derde kwart is dan nog niet over, en de dominantie van de Packers is al groot. Maar het grootste mirakel komt van de Kansas City Chiefs. Want na 18 wedstrijden, 659 dagen (het was week 14 van 2013 en Dwayne Bowe was de target), na AL deze tijd wist de QB van Kansas City weer eens een touchdown te gooien naar een wide receiver. Jeremy Maclin was het doel en ving de pass over 5 yards. Maar nog wel 31-14 voor de Packers, dat wel.

De Chiefs leken het vierde kwart met goede bedoelingen starten, hopende op een ommekeer, maar na de touchdown pass van Rodgers op, alweer, Randall Cobb is de wedstrijd over. Jamaal Charles mag dan nog wel twee maal de endzone van Green Bay in lopen en zijn fantasy statistieken opschroeven, maar de Packers winnen. En winnen doen ze in de eerste drie weken zeer overtuigend. Rodgers en zijn offensive line zijn in bloedvorm, de verdediging doet het prima en zo blijven de Packers grote favoriet in de NFC. Ze winnen Monday Night Football met 38-28 van de Kansas City Chiefs.