Cardinals slopen Aaron Rodgers, Seahawks verliezen in eigen huis

Door

david johnson

Eén beslissing viel er in de NFC na drie vroege avondwedstrijden. De Arizona Cardinals verzekerden zich van een plek in de tweede ronde van de play-offs door het vernederen van de Green Bay Packers. De Packers zijn veroordeeld tot het spelen van de wild-card ronde, net als de Seahawks die thuis verloren van de Saint Louis Rams. De New Orleans Saints vermaakten wel het thuispubliek met een zege tegen de Jaguars.

Arizona Cardinals vs Green Bay Packers
Ook zonder de zwaargeblesseerde safety Tyrann Mathieu dendert de ‘Cardinals-trein’ onverminderd voort. De Packers hadden simpelweg geen antwoord op het gevarieerde aanvalsspel van de ‘Cards’. Carson Palmer heeft een heerlijke baan als quarterback in Arizona met Larry Fitzgerald, Michael Floyd, John Brown en David Johnson als afspeelmogelijkheden. Met name Johnson was niet te stoppen door Green Bay.

Green Bay kwam ook offensief heel slecht voor de dag, Aaron Rodgers was weer opgejaagd wild bij de Packers en moest het continu op een lopen zetten om niet na elke snap een sack te incasseren. Toch ging hij acht keer! tegen de grond, waarna hij in het vierde kwart van het veld werd gehaald.  Zijn receivers lieten hem ook nog in de steek door een aantal prima gegooide passes niet te vangen. De wanhoop bij de Packers was al in de eerste helft te merken toen Tim Masthay met een fake punt nog een first down wist te halen.

Een gedurfde play call van Mike McCarthy, maar dit werd niet beloond met een goed vervolg door zijn team, na een 3-and-out kon Masthay alsnog de bal terug punten naar de Cardinals. Nadat een pass van Rodgers in de endzone werd onderschept door Justin Bethel, een fumble van James Starks en twee! touchdowns nadat Rodgers beide keren van de bal was beroofd was de wedstrijd definitief beslist in het voordeel van de Cardinals.

De Packers (10-5) krijgen volgende week een herkansing tegen de Vikings om in ieder geval de NFC North nog te winnen. Het beschermen van Rodgers zal dan de eerste prioriteit zijn voor Green Bay. De Cardinals (13-2) slaan  door de overwinning voor het eerst sinds 1990 de eerste ronde van de play-offs over.

Cardinals 38, Packers 8

Seattle Seahawks vs Saint Louis Rams
De druk bij de Seahawks was even van de ketel na het veilig stellen van een play-off plek in de vorige speelronde. Dat was te merken in de thuiswedstrijd tegen de Rams. De machine onder leiding van quarterback Russell Wilson haperde met drie turnovers waardoor er slechts 17 punten op het bord kwamen. De lager geklasseerde Rams (nu 7-8) maakten dankbaar gebruik van de mindere dag van Seattle en gaven een vroeg verkregen voorsprong niet meer uit handen. Saint Louis speelt niet groots maar is de laatste weken wel erg moeilijk te verslaan. Voor het spektakel hebben ze Todd Gurley nog in huis.
https://twitter.com/NFL/status/681264225470156802

Ondanks dat deze play eindigde in een fumble was Gurley wel degelijk beslissend voor de Rams. Hij tilde de score in het vierde kwart de voorsprong naar 23-10, waarna de Seahawks aan zeven punten in de laatste minuut niet genoeg hadden.

Seahawks 17, Rams 23


New Orleans Saints vs Jacksonville Jaguars
De Jax kwamen weer eens slaapwandelend het veld op tegen de Saints en keken voor de vierde keer in de laatste vijf wedstrijden tegen een onoverbrugbare achterstand aan bij rust. Saints-quarterback Drew Brees had opnieuw een prima dag met 400+ passing yards en geen enkele turnover. Tim Hightower kende zijn beste dag sinds zijn terugkeer in de NFL met 100+ rushing yards en twee touchdowns. Ook Brandin Cooks kon weer meer dan 100 yards bijschrijven, onder meer door deze zespunter.
https://twitter.com/NFL/status/681228376804200449

Blake Bortles (350+ yards en 4 touchdown passes) leidde Jacksonville nog naar een aardige comeback en gaf de score een wat draaglijker aanzien. Onder meer door deze pass naar Allen Robinson voor een 90 yard touchdown.
https://twitter.com/NFL/status/681252962191056898

Saints 38, Jaguars 27
https://twitter.com/NFL/status/681266920780394497

Foto: Twitter

4 Reacties
 1. erwin konings 7 jaar ago

  Mss tegen het zere been van vele football liefhebbers, maar wat hoop ik dat de Seahawks er hard afgaan in de playoffs… ik heb een zwak voor Pete Carroll maar ik heb helemaal niks met het team van de Seahawks

 2. SanderB 7 jaar ago

  Anders ik wel! Zie graag de Cards in de SB en zie kansen tegen de Panthers. De Hawks blijven echter een angstgegner.

  • erwin konings 7 jaar ago

   Tegen welke tegenstander uit de AFC geef je Arizona de meeste kans in de SB?

   • SanderB 7 jaar ago

    Tegen iedere AFC ploeg geef ik AZ de meeste kans, behalve tegen de Patriots. Dat is 50:50 😉 Heb de Broncos een paar keer gezien dit seizoen en was niet echt onder de indruk. Men komt moeilijk tot scoren, al staat het er defensief beter voor.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen