MNF Preview: Houston Texans @ New England Patriots

Door

Deze maandag staat er met de Houston Texans op bezoek bij de New England Patriots een echte kraker op het programma. Deze wedstrijd zou heel goed dit jaar nog een keer kunnen worden gespeeld, maar dan als AFC Championship Game. De Texans staan met een record van 11-1 bovenaan in de AFC en de uitwedstrijd in Gillette Statium is de laatste grote horde op weg naar de number one seed. Voor de Patriots (9-3) is deze wedstrijd de eerste in een serie van twee loodzware tegenstanders, volgende week ontvangen ze de San Francisco 49ers, die ze zullen moeten verslaan willen ze de een first round bye clinchen.

Beide teams hebben een winning streak van zes wedstrijden, en de Texans verloren dit seizoen nog geen enkele uitwedstrijd. De Patriots, die reeds zijn verzekerd van divisiewinst in de AFC East, verloren dit jaar al één keer in eigen stadion. De Arizona Cardinals kwamen in de tweede speelronde met 20-18 als winnaars uit de strijd. Omdat de Houston Texans een relatief nieuwe franchise zijn is dit pas de vierde keer dat beide ploegen tegenover elkaar staan. De Patriots leiden de head-to-head met 2-1. Voor Texans-quarterback Matt Schaub is dit zijn eerste keer in het Gillette Stadium, na vannacht heeft hij in elk van de 32 NFL-stadions gespeeld.

New England Patriots
De Patriots zijn deze eeuw uitgegroeid tot het absolute powerhouse van de AFC. In de laatste elf jaar wonnen ze maar liefst vijfmaal de AFC Championship Game en ook dit seizoen zijn de mannen van Bill Belichick weer één favorieten voor de AFCCG. Met Tom Brady hebben de Pats misschien wel de beste quarterbacks van de NFL in de gelederen maar het is dit jaar vooral de defensie die verrast. Waar voorgaande jaren de Patriots verdedigend er vaak niet best uitzagen, zijn de Patriots dit seizoen een turnover machine. Met maar liefst 30 forced fumbles, waarvan er negentien werden gerecovered, voeren ze de league aan in die categorie. De Pats moeten het nog doen zonder tight end Rob Gronkowski, maar met receivers Wes Welker en running back Stevan Ridley heeft New England aanvallende opties te over.

Houston Texans
Met de 24-10 overwinning op de Tennessee Titans vorige week hebben de Texans een nieuw franchise record gezet. Nog nooit eerder won het team elf wedstrijden in een enkel seizoen. Houston zal vanavond op zoek gaan naar de twaalfde overwinning en zullen daarbij vooral leunen op hun sterke verdediging. Met J.J. Watt hebben ze de beoogde defensive player of the year binnen de lijnen, hem wacht de zware taak Tom Brady’s passing game aan banden te leggen. Eerder dit seizoen slaagde hij daar tegen een andere elite quarterback, Aaron Rodgers, niet in en prompt verloren de Texans met maar liefst 42-24 hun enige wedstrijd dit seizoen. Het aanvallende geweld zal zoals gewoonlijk moeten komen van running Arian Foster en wide receiver Andre Johnson.

Lucky Len, door Lennart Beishuizen:

Houston Texans (+5.5) @ New England Patriots (-5.5)
Aan de spread te zijn lijk het erop dat Las Vegas de Pats het beste team in de NFL vindt. Het gevaarlijke aan de Brady bunch is natuurlijk dat ze bijna niet te stoppen zijn. Dat gecombineerd met de vele turnovers die ze forceren is het moeilijk bij de blijven voor welk team dan ook. De Texans zijn naar mijn mening echter minstens zo goed. Het wordt een mooie wedstrijd. Texans +5.5

Ook leuk om te lezen