MLS Update – Speelronde #5, Schweinsteiger scoort bij debuut

33740590756_43f6dff12d_o

Na een week afwezigheid is de MLS Update weer terug, met onder andere updates van speelronde vier en vijf. In speelronde vier kwamen maar zes teams in actie vanwege de interlands van het Amerikaanse nationale team. In speelronde vijf kon iedereen gewoon weer spelen.

Weer pak slaag voor Minnesota
Ook in speelronde vier wist Minnesota weer niet te winnen. In het uitduel tegen New Engeland Revolution kwam Minnesota al gauw op achterstand na een vroege goal van New England speler Juan Agudelo die de 1-0 makkelijk kon binnenkoppen. Minnesota kwam in de viertiende minuut via de Amerikaanse middenvelder Warner nog terug tot 1-1. Hierna ging het snel bij New England. Via Kei Kamara, Lee Nguyen en de tweede van Agudelo stond New England met 4-1 voor bij de rust.

Na de rust kwam Minnesota gauw terug tot 4-2 via Brent Kallman, maar vier minuten later scoorde Tierney weer voor New England om het verschil weer drie te maken. Hierdoor verloor Minnesota uiteindelijk met 5-2, dit was alweer de derde nederlaag met minimaal vijf tegentreffers.

MLS4

Schweinsteiger scoort bij debuut voor Chicago Fire
Afgelopen week heeft Chicago Fire goede zaken gedaan door Bastian Schweinsteiger over te nemen van Manchester United. Het debuut van de Duitse middenvelder begon uitstekend nadat hij de 1-0 kon binnenkoppen na een voorzet van Accam.

Het debuut van Schweinsteiger eindigde bijna in mineur toen Tabla de 1-2 voor Montreal scoorde in de 90ste minuut. Drie minuten later kon Solignac nog scoren nadat hij de bal goed aannam en liet stuiteren na een lange pass McCarty. Hierdoor eindigde het debuut van Schweinsteiger voor Chicago Fire met een 2-2 gelijkspel.

Minnesota wint eindelijk eerste wedstrijd
Voor Minnesota United was de vijfde speelronde een bijzondere speelronde, ze wisten namelijk voor het eerst te winnen in de Major League Soccer. Toch begon de wedstrijd zoals gebruikelijk weer slecht bij Minnesota. Al in de vierde minuut scoorde Mulholland de 0-1 voor Real Salt Lake. In de zestiende minuut kon Minnesota wat terug via Kevin Molino. Hier bleef het dan ook bij tot de rust. Na de rust kwam Minnesota als herboren naar buiten. Spits Christian Ramirez scoorde twee keer binnen twintig minuten om de stand op 3-1 te zetten. Al is de 3-1 vooral aan te schrijven op Real Salt Lake keeper Rimando.

Zes minuten later mocht Johan Vegas de stand ook nog op 4-1 zetten na slap verdedigend werk van Real Salt Lake. Drie minuten voor tijd kon Real Salt Lake de stand wel nog terugbrengen naar 4-2 door een doelpunt van Yura Movsisyan. Hierdoor begon Mike Petke zijn periode als coach bij Real Salt Lake met een pijnlijk verlies.

MLS5

Spelers van de week
Een van mijn spelers van de week is Kevin Molino van Minnesota United. De Trinidadian wist met zijn doelpunt en twee assists Minnesota naar de eerste winst van dit seizoen te lijden. Nadat Molino zelf de 1-1 binnenkopte gaf hij de assists op de 2-1 en op de 4-1. Vooral de assist bij de 2-1 is goed. De linksbuiten van Minnesota ziet spits Ramirez lopen, vervolgens wacht hij even en steekt op het juiste moment de bal diep.

Mijn tweede man van de week is keeper Bill Hamid van D.C. United. D.C. United heeft afgelopen speelronde zijn eerste overwinning geboekt van dit seizoen. Philadelphia Union werd met 2-1 verslagen. Dit is vooral te danken aan D.C. United keeper Bill Hamid. De Amerikaanse keeper had in de wedstrijd maar liefst zeven redding verricht. Mede door deze redding wist D.C. United de wedstrijd uiteindelijk te winnen.

Daarnaast is er ook nog een eervolle vermelding voor Erick Torres van Houston Dynamo. De Mexicaanse spits scoorde afgelopen speelronde een hattrick tegen de New York Red Bulls. Hiermee is de spits van Houston Dynamo topscoorder van de MLS geworden met zes doelpunten in totaal.

Eastern Conference

EAST

Een van de verassingen in de Eastern Conference is toch wel Columbus Crew SC. Vorig seizoen werd Columbus op een na laatste met 36 punten totaal. Columbus heeft er inmiddels na vijf wedstrijden al 10, hierdoor liggen ze op de goede weg om hun puntenaantal van vorig seizoen te overtreffen en wellicht om dit seizoen de playoffs te halen.

Daarnaast is D.C. United dit seizoen erg matig begonnen. Vorig seizoen eindigde D.C. United nog knap vierde in de Eastern Conference. Dat lijkt er dit seizoen niet meer in te zitten. De vraag is ook nog maar of ze de playoffs wel gaan halen. Dat Atlanta United dit seizoen wou meedoen om de playoffs plekken was al bekend. Maar dankzij hun prima resultaten en de voorlopige tweede plaats is het nu ook een haalbaar resultaat geworden

Western Conference

WEST

De verassing van de Western Conference is Houston Dynamo. Vorig seizoen eindigde Houston Dynamo als laatste in de Western Conference. Dit seizoen is alles anders en het lijkt er dan ook op dat Houston mee gaat doen voor de playoffs plaatsen.

Een andere verassing in de Western Conference is de slechte start van LA Galaxy. De ploeg uit Los Angeles staat na vier wedstrijden maar op drie punten. Dit is voor LA Galaxy een erg slechte start. De ploeg van Jelle van Damme zal dan ook extra gas moeten geven de komende periode om de achterstanden op de concurrenten goed te maken.

De koploper van de Western Conference lijkt dit seizoen weer mee te gaan doen aan de play-off plaatsen. Vorig seizoen liep Portland de play-offs plaatsen net mis, dit seizoen willen ze dat niet nog eens. De kans is ook vrij groot dat Portland dit seizoen mee gaat doen voor de titel in de Western Conference.