MLS Recap: Red Bulls pakken leiding in oosten

De New York Red Bulls hebben vrijdag goede zaken gedaan in de strijd om de eerste plek in de Eastern Conference. Voor eigen publiek werd in de Red Bull Arena met 2-0 gewonnen van directe concurrent Houston Dynamo. In een spannend duel besliste New York de wedstrijd in met twee goals in het laatste half uur. Na zestig minuten spelen opende Marcus Holgersson de score. Daarna bleef het nog tot in blessuretijd spannend toen Jan Gunnar Solli op aangeven van Thierry Henry simpel kon binnentikken.

Na de 1-0 nam Dynamo het initiatief en de Red Bulls mochten van geluk spreken dat ze niet tegen een gelijkmaker aanliepen. Door de focus op de aanval werd de scherpte in de defensie wat minder. Hier profiteerde de ervaren Henry in de 92e minuut optimaal van. Met een zee van ruimte legde hij rustig af op de meegelopen Solli, die vervolgens de tweede treffer van de avond binnenliep.

Na 24 duels staan de Red Bulls nu bovenaan in de Eastern Conference met 41 punten. De verschillen in de top zijn uiterst klein. Houston volgt met 40 punten evenals Sporting Kansas City, dat echter een wedstrijd minder heeft gespeeld. Nummer vier D.C. United staat op 36 punten maar heeft drie duels minder gespeeld dan New York.

1-0, Marcus Holgersson

2-0, Jan Gunnar Solli