MLS Recap: Chicago maakt het zichzelf moeilijk

Chicago Fire heeft nagelaten zichzelf in veilige haven te loodsen, als het gaat om het behalen van een plekje in de play-offs. De 1-3 nederlaag tegen Philadelphia Union houdt Fire op de derde plaats in het oosten. De voorsprong op nummer zes Columbus Crew bedraagt echter – met nog drie duels te gaan – ‘slechts’ vijf punten.

Menigeen hield er rekening mee dat Chicago tegen Philadelphia goede zaken ging doen met het oog op een mogelijk thuisvoordeel bij de start van de play-offs. Sinds 8 juli verloor Fire immers geen thuiswedstrijd meer. De laatste uitoverwinning van de tegenstander dateerde zelfs van 4 juli.

Toch begonnen de bezoekers agressief en vol zelfvertrouwen aan het duel in Toyota Park. De nummer acht van de Eastern Conference kwam al na zeven minuten spelen brutaal op voorsprong. Het was Jack McInerney die, op aangeven van Danny Cruz, de score opende. Na rust gooide Gabriel Gómez (foto) er nog een schepje bovenop. Dominic Oduro tekende voor de aansluitingstreffer, maar het slotakkoord was voor de bezoekers. Antoine Hoppenot schoot de 1-3 eindstand op de borden. Nederlander Sherjill MacDonald mocht negentig minuten meedoen bij Chicago.

Vancouver Whitecaps verschafte zich wat meer lucht door het zwakke Chivas USA met 4-0 te kloppen. Vancouver was de laatste weken slecht bezig en zag de play-offplek in de Western Conference steeds meer in gevaar komen. Doelpunten waren er van Gershon Koffie, Dane Richards, Camilo en Barry Robson. Vancouver staat vijfde in het westen en verdedigt een voorsprong van vijf punten op nummer zes FC Dallas, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft.