MLS Recap (4): Salt Lake verslaat NY Red Bulls in topper

Real Salt Lake kent een voortvarende start van het nieuwe MLS-seizoen. Vorige week opende Salt Lake het seizoen met een 2-1 zege op Los Angeles Galaxy, vannacht moesten de New York Red Bulls eraan geloven. Door goals van Fabian Espindola en Luis Gil won de thuisploeg met 2-0. New York is na twee wedstrijden nog steeds puntloos.

Hans Backe, coach van Red Bulls, probeerde Salt Lake na de nederlaag van vorige week te bestrijden met een verstevigd middenveld. Met vijf man (3-5-2) moest het middenveld van Salt Lake bestreden worden. In de eerste helft vervloog die hoop want de middenlinie van de Red Bulls werd overlopen door die van Salt Lake.

Het overwicht van Salt Lake resulteerde in de eerste dertig minuten al in twee uitstekende mogelijkheden, maar keeper Ryan Meara reageerde alert op een inzet van dichtbij van Espindola. Ook de doorgebroken Paulo Jr. werd afgestopt door Meara. Met een wilde, maar correcte, tackle voorkwam de goalie een tegendoelpunt.

Het doelpunt voor Salt Lake kwam er toch. Na een mooie bal in de diepte van wederom Paulo Jr., in één keer gegeven, kon Salt Lake-spits Espindola opstomen naar het vijandelijke doel. Daar bleef hij oog in oog met Meara rustig en plaatste de bal door de benen van de doelman.

In de rust bracht Backe vers bloed bij New York. Weer kwam supersub Kenny Cooper binnen de lijnen om in de voorhoede Thierry Henry te ondersteunen. Veel kwam daar niet van in, want een kwartier in de tweede helft legde Salt Lake een mooie aanval op de mat. Espindola stuitte nog op Meara, maar Paulo Jr. was attent in de rebound: 2-0.

Henry was met een fraaie omhaal nog dichtbij een goal en aan de andere kant werd een poging van Grabavoy nog van de lijn gehaald. Maar de tweede zege van het seizoen voor Salt Lake kwam geen moment echt in gevaar.