MLS Recap (5): Ruime winst voor Kansas, Toronto onderuit bij Seattle

Montreal Impact – Chicago Fire, 1-1

In het Olympisch Stadion in Quebec was het gisteren reden voor een feestje. Montreal-aanvoerder Davy Arnoud zorgde hoogstpersoonlijk voor het eerste officiële doelpunt van de ploeg in de hoogste Amerikaanse voetbalafdeling. De menigte, die ruim 58.000 toeschouwers telde, was uitzinnig. De ploeg waartegen hij scoorde was het bezoekende Chicago Fire.

Ook het kleine groepje uit-supporters was niet helemaal voor niks gekomen, want in de 72e minuut maakte Dominic Oduro de gelijkmaker voor Fire. Onverdiend was de treffer niet, want Chicago was vanaf het begin de bovenliggende partij. Desalniettemin kan Montreal Impact na twee wedstrijden in de Major League Soccer het eerste behaalde punt bijschrijven in de geschiedenisboeken.

San Jose Earthquakes – Houston Dynamo, 0-1

Had Houston Dynamo vorig seizoen nog zestien wedstrijden nodig voor de eerste uitoverwinning, dit seizoen gaat het een stuk sneller. Op bezoek bij de San Jose Earthquakes werd met 1-0 gewonnen. Maker van het enige doelpunt was Brad Davis. Hij scoorde na een klein kwartier uit een penalty die werd gegeven door scheidsrechter Chris Penso.

De strafschop werd veroorzaakt door keeper Jon Busch die Brian Ching onbesuist besprong in een duel om de bal in het strafschopgebied. Voor dat moment had San Jose al een goede kans gehad om de score te openen. Na geklungel in de Houston-defensie schoot Chris Wondolowski echter op de paal. In het restant van het duel hadden de Earthquakes kansen op de gelijkmaker, en was Houston via een counter dichtbij de veilige 2-0. Ondanks de kansen was de het doelpunt van Davis voldoende voor de zege voor Dynamo.

FC Dallas – Portland Timbers, 1-1

FC Dallas heeft vannacht de punten gedeeld met de Portland Timbers. Door een goal van Blas Perez kwam Dallas na twintig minuten op voorsprong. In dat gedeelte van de wedstrijd was een goal voor de thuisclub ook terecht.

Na het openingsdoelpunt gingen de Timbers op zoek naar de gelijkmaker. Na rust kwam die goal er ook. Invaller Darlington Nagbe bracht zes minuten na rust zijn ploeg al weer op gelijke hoogte. In het laatste half uur gingen de Timbers nog gedreven op zoek naar de overwinning. De Schotse aanvaller Kris Boyd was nog twee keer dichtbij het winnende doelpunt, maar in de 1-1 stand kwam geen verandering meer.

Sporting Kansas City – New England Revolution, 3-0

Sporting Kansas City heeft een eenvoudige thuisoverwinning geboekt op  New England Revolution. Na een vroege rode kaart voor Stephen McCarthy waren de kansen op een goed resultaat voor New England al snel verkeken. De thuisploeg walste na de uitsluiting van McCarthy met drie goals tegen nul over de bezoekers heen.

Voor de rust scoorden Zusi en Kamara voor Kansas, vlak na rust deed ook Sapong nog een duit in het zakje. Na de derde goal speelde Sporting het duel rustig uit. Met de nederlaag wacht New England al acht competitiewedstrijden (inclusief het einde van vorig seizoen) op een overwinning.

Seattle Sounders – Toronto FC, 3-1

Toronto FC heeft de uitwedstrijd tegen de Seattle Sounders niet weten te winnen. Afgelopen week schakelde de Nederlands getinte club uit Canada nog Los Angeles Galaxy uit in de Concacaf Champions League, maar in de MLS waren de Seattle Sounders afgelopen nacht met 3-1 te sterk.

Grote man aan de zijde van de Sounders was David Estrada. Seattle, dat afgelopen week met 6-1 verloor van het Mexicaanse Santos Laguna in de Champions League, kwam na een kwartier op 1-0. De tweede treffer volgde vlak na rust, maar via Ryan Johnson deed de ploeg van trainer Aron Winter wat terug. Het slotakkoord was weer voor Estrada, die daarmee zijn hattrick volbracht.

Chivas USA – Vancouver Whitecaps, 0-1

Vancouver had vannacht ook een mooi record te pakken. De Canadezen boekten de eerste uitoverwinning in de MLS in het bestaan van de club. Slachtofffer was Chivas USA dat in eigen huis met 1-0 ten onder ging.

Matchwinner was Jay DeMerit die met zijn allereerste MLS-treffer de Vancouver Whitecaps aan een overwinning hielp. De verdediger kopte uit een corner van Davide Chiumiento knap raak. Ondanks het vele balbezit van Chivas, wist de ploeg geen tegendoelpunt te maken. De drie punten gingen mee terug naar Vancouver.