MLS Play-offs: NE Revolution hard op weg naar Conference Finals

New England Revolution v Houston Dynamo
New England Revolution is de Play-offs in de Eastern Conference prima gestart. Voor ruim negenduizend toeschouwers in een koud en winderig Columbus, waren de Revs met name voor de goal een stuk scherper dan de thuisploeg, en winnen dan ook met duidelijke cijfers, 2-4. Grote man aan de kant van de Revs was Charlie Davies, de spits was tweemaal trefzeker. Ook Jermaine Jones was op dreef, de middenvelder was bij vrijwel elke aanval betrokken en stelde Lee Nguyen in staat om te scoren namens de Revs. Ook verdediger Chris Tierney deed nog een duit in het zakje voor New England, door een vrije trap fraai te benutten.

Charlie Davies opende de score namens de Revs in de vierendertigste minuut, na een prima vrije trap van Kelyn Rowe. Vijf minuten eerder ontsnapte New England juist aan een achterstand na een prima inzet van Crew speler Justin Meram, die de bal miraculeus via de onderkant van de lat naast het doel zag gaan.
In de eenenvijftigste minuut was Teal Bunbury dichtbij de 0-2, maar Crew doelman Clark wist de bal knap uit het doel te houden. Even later was het dan alsnog raak, Chris Tierney schoot een vrije trap hard via de onderkant van de lat achter doelman Clark, 2-0.

De aansluitingstreffer van Columbus liet echter niet lang op zich wachten, en het was Justin Meram die van dichtbij binnenschoot na een prima assist van Wil Trapp. Het duurde echter niet totdat New England de marge weer op twee bracht. Lee Nguyen scoorde na een fraaie dribbel de verdiende 3-1. Tien minuten later maakte Davies het feest voor de Revs nog groter door van ruim twintig meter de bal fraai via de binnenkant van de paal binnen te schieten. Pas diep in blessuretijd kon de thuisploeg nog wat terug doen, het was Federico Higuain die Columbus Crew nog wat hoop mag geven voor de return over een week in Gilette Stadium, door een strafschop, na een handsbal te benutten.

Samenvatting Real Salt Lake v LA Galaxy (0-0)