NFL Update: Dallas Cowboys vanavond zonder Tony Romo

Door

Washington Redskins v Dallas CowboysTony Romo zal vanavond niet spelen vanwege een rugblessure. De Dallas Cowboys ontvangen om 19:00 uur Nederlandse tijd de Arizona Cardinals voor het topduel in de NFC. De Cardinals staan eerste (.857), de Cowboys derde (.750). Afgelopen maandag brak Romo is het verloren duel met de Washington Redskins twee dwarsuitsteeksels in de rug. De quarterback kon deze week niet trainen en besloot zelf dat hij niet kan spelen. Dallas staat er met een 6-2 record goed voor en wil geen risico nemen met hun eerste quarterback. De honneurs zullen worden waargenomen door Brandon Weeden. Hij viel afgelopen speelronde al even in en deed dat prima. Het zou goed kunnen dat de blessure van Romo ernstiger blijkt. Er zijn geluiden te horen en te lezen dat de in San Diego geboren undrafted QB pas na de bye van speelronde elf terugkeert.

Nieuwe kans Brent
Er was ook nog ander nieuws vanuit Dallas. Defensive tackle Josh Brent heeft een vernieuwd contract getekend tot het einde van het seizoen 2015. Brent keerde deze week weer terug op het trainingsveld en dat was voor het eerst sinds zijn betrokkenheid bij een auto-ongeluk, december 2012, waarbij teamgenoot en kameraad Jerry Brown omkwam. Hij kan 23 november, in een wedstrijd tegen de New York Giants, weer terugkeren voor de Cowboys. Brent zat een aantal maanden vast in de gevangenis en een kliniek.

Green keert terug
Cincinnati Bengals wide receiver A.J. Green, die de afgelopen drie wedstrijden miste, kan vandaag weer meespelen tegen de Jacksonville Jaguars. Een teenblessure zorgt al sinds de start van de competitie voor narigheid. De Bengals zijn in de AFC North in een hevige strijd verwikkelt om de koppositie die ze nu nog in handen hebben. Met de op papier relatief makkelijke wedstrijd tegen de Jaguars zullen ze met belangstelling kijken naar Sunday Night Football. Een onderonsje tussen de Baltimore Ravens en Pittsburgh Steelers. Cincinnati won vorige week zelf nog van de Ravens.

Bernard afwezig
Green mag dan terugkeren, running back Giovani Bernard is afwezig. Hij kon deze week niet trainen dankzij twee blessures (heup en sleutelbeen). Dat betekent dat hij voor eerste in zijn professionele loopbaan een wedstrijd gaat missen. De leading rusher van de Bengals – 446 yards – zal worden vervangen door rookie Jeremy Hill. Cincinnati speelt donderdag alweer, een belangrijke divisiewedstrijd tegen de Cleveland Browns. Of Bernard dan kan spelen is een vraagteken. Zowel tegen de Ravens, Panthers als Colts was hij de afgelopen weken het mikpunt van de verdedigers.

Griffin start voor ‘Skins
Washington Redskins v Dallas CowboysRobert Griffin III is er weer helemaal klaar voor. Hoofdcoach Jay Gruden had de eerste quarterback van de Washington Redskins eigenlijk vorige speelronde al willen opstellen, maar er was te veel twijfel. Het pakte achteraf ook nog eens goed uit aangezien de backup, Colt McCoy, er een overwinning uitsleepte bij de Dallas Cowboys. De ‘Skins willen de goede lijn graag doortrekken in de wedstrijd van vanavond tegen de Minnesota Vikings. Wellicht doet Griffin er verstandig aan gewoon veilig vanuit de pocket te passen met wapens als receivers DeSean Jackson, Pierre Garcon en tight end Jordan Reid tot zijn beschikking. Gruden gaf aan dat zijn QB in de revalidatieperiode veel naar opnames van collega’s als Tom Brady en Peyton Manning heeft gekeken.

Er staan vanavond elf wedstrijden op het schema:

19:00
Arizona Cardinals (6-1) @ Dallas Cowboys (6-2) Live op Fox Sports 4
Tampa Bay Buccaneers (1-6) @ Cleveland Browns (4-3)
New York Jets (1-7) @ Kansas City Chiefs (4-3)
Philadelphia Eagles (5-2) @ Houston Texans (4-4)
Jacksonville Jaguars (1-7) @ Cincinnati Bengals (4-2-1)
San Diego Chargers (5-3) @ Miami Dolphins (4-3)
Washington Redskins (3-5) @ Minnesota Vikings (3-5)
22:05
St. Louis Rams (2-5) @ San Francisco 49ers (4-3)

22:25
Denver Broncos (6-1) @ New England Patriots (6-2)
Oakland Raiders (0-7) @ Seattle Seahawks (4-3)

02:30
Baltimore Ravens (5-3) @ Pittsburgh Steelers (5-3)

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen