MLS: MacDonald, Fire verliezen opnieuw

Chicago Fire is zaterdag tegen zijn tweede nederlaag van het seizoen aangelopen. De ploeg van Sherjill MacDonald ging met 1-0 onderuit tegen New England Revolution. Voor vijandig publiek pakte Revolution de zege door een goal van aanvaller Jerry Bengston na iets meer dan een uur spelen. De Fire waren de eerste helft de bovenliggende partij geweest, maar kwamen mede door gemiste kansen van MacDonald niet tot scoren. Na de openingstreffer probeerde Chicago het nog wel, maar de inspanningen waren tevergeefs.

Voor MacDonald was het een wedstrijd om snel te vergeten. De Nederlander kreeg rond een half uur spelen een enorme kans, maar miste. In de rust werd hij vervolgens gewisseld. “Achteraf had ik meer tijd bij die kans dan ik dacht dat ik had. Ik schoot te snel”, analyseerde de spits. “Dit is mijn werk. Als een aanvaller weet je dat dit soort dingen kunnen gebeuren.” Hij ging verder niet in op zijn snelle wissel. “Het maakt niet uit wat er gebeurd, ik steun het team onder alle omstandigheden.”

Chicago heeft na twee duels nul punten, maar is er ook als enige team nog niet in geslaagd om na twee wedstrijd tot scoren te komen.

Toronto FC – Sporting Kansas City, 2-1

D.C. United – Real Salt Lake, 1-0

Vancouver Whitecaps – Columbus Crew, 2-1

Portland Timbers – Montreal Impact, 1-2