March Madness Preview – Midwest Bracket: Kansas vs. de rest

Door

Op zestien maart begint officieel het NCAA Tournament, de komende dagen zullen we op SportAmerika kort elke regio bekijken om de favorieten en de outsiders uit te lichten.

NCAA BRACKET

SCHRIJF JE HIER IN VOOR DE SPORTAMERIKA BRACKET

De Favorieten

#1 Kansas Jayhawks
Eigenlijk kan je de Jayhawks hier elk jaar wel neerzetten. Ze wonnen wederom de titel in de Big-12, ondanks het feit dat de concurrentie in deze conference moordend was. Geleidt door de ervaren guard Frank Mason met supertalent Josh Jackson aan zijn zijde, bleken de Jayhawks voor menig team te sterk. Enig minpunt: hun frontcourt is erg dun bezet met enkel Landen Lucas, en in het Big-12 toernooi werden ze uitgeschakeld door een team (TCU) dat niet eens het NCAA Tournament heeft gehaald. Jackson was weliswaar geschorst, maar het toont aan dat ze niet in de absolute topvorm aantreden.

#2 Louisville Cardinals
Van die potentiële zwaktes kan Louisville eventueel profiteren, geen enkel topteam kan bijna zo goed rebounden als de Cardinals die juist over heel veel lengte beschikken. Ze zijn 4-7 tegen top-25 teams, maar omdat ze eigenlijk geen grote zwaktes hebben, en een speler hebben in Donovan Mitchell die elk moment een wedstrijd kan overnemen, en de Cardinals zijn misschien heel onopvallend wel de grootste dreiging voor menig team in deze bracket.

De Outsiders

#3 Oregon Ducks
Het wordt Kansas niet makkelijk gemaakt, want ook Oregon is een team met vele krachten. Geleidt door Dillon Brooks, zijn ze super efficiënt wat betreft hun driepunters. Het enige wat tegen ze spreekt is dat ze onlangs hun center Chris Boucher zijn kwijtgeraakt. Maar ondanks dat blijven ze zowel aanvallend als defensief sterk, en met een ervaren coach achter hun, zullen de Ducks niet makkelijk opzij gezet worden.

#5 Iowa State Cyclones
Waar Kansas tijdens het reguliere seizoen de beste van de Big-12 was, won Iowa State het daaropvolgende toernooi. Net als Oregon is het schieten van driepunters hun grote kracht, en met point guard Monte Morris beschikken ze over een hele ervaren spelmaker. Sowieso is dit hele team zeer ervaren en goed op elkaar ingespeeld, en ze hebben dit jaar al van Kansas gewonnen. Dus wie zegt dat ze niet als winnaar uit deze bracket kunnen komen?

#4 Purdue Boilermakers
Gezien de recente teleurstellingen in het NCAA Tournament geeft menig fan de Purdue Boilermakers weinig kans. Maar forward Caleb Swanigan is een monster dat scoort, rebounds pakt, en ook nog eens kan verdedigen. De alleskunner zal centraal staan binnen dit team en wanneer hij in vorm blijft, kan Purdue alsnog een gevaarlijke outsider zijn.

Potentiële Cinderella

#11 Rhode Island Rams
Voorafgaand aan het seizoen stonden de Rhode Island Rams zelfs heel even in de top 25. Maar na een wisselvallig seizoen zakten ze weg, om vervolgens ineens het toernooi van hun Atlantic 10 conference te winnen ten koste van het bekende VCU. Eerder dit jaar verloor het slechts met tien punten verschil van Duke, en vooral nu het een gehavend team tegenkomt in #6 Creighton, zal het met intense defensie voor een stunt willen zorgen aan deze kant van het schema.

#7 Michigan Wolverines of #10 Oklahoma State Cowboys
Beiden geen echte cinderella’s, maar ook zeker geen favorieten. Michigan was voorafgaand aan hun conference toernooi betrokken bij een vliegtuigongeluk wat gelukkig onschuldig afliep. Vervolgens versloeg de ploeg iedereen op haar weg richting een Big Ten kampioenschap: heel indrukwekkend. Aan de andere kant een Oklahoma State dat aanvallend werkelijk iedereen kan verslaan met Juwan Evans en Phil Forte III. Kortom, twee ploegen uit een grote conference die laag gerangschikt zijn, maar niemand echt dolgraag tegen zal willen komen vanwege de vorm en hun potentie.

Ook leuk om te lezen